Хранене по лунен календар – вторник – 08.09.20
В 21 лунен ден можете да се хапне по-стабилно. Грижете се повече за качеството на храната, която ядете. В диетата ви трябва да доминират "живи" храни, в които да има минимум химическите добавки, мазнини, сол и захар.
Днес можете да се поглезите с любимия си десерт, да организирате малък празник у дома. Събиране с близки хора, роднини и семейството ще бъде много приятно. Можете да получите много положителни емоции от тях, а комуникацията ще подобри настроението ви.
За предпочитане е храната да е лека, за да не страда черният дроб, не злоупотребявайте с мазни храни (свинска мас, свинско месо и др.). Разнообразие от зеленчукови, плодови, рибни, зърнени ястия, яйца и млечни продукти ще бъдат много полезни днес.
Денят е свързан с кръвоносната система, затова е полезно за процедури по изчистване на кръвта и да се ядат продукти, които я засилват - черен дроб, червени плодове и зеленчуци - боровинки, нар, цвекло, домати и др. Може да се пие сухо червено вино.
Живите храни на деня – Магданоз, Спанак, Целина
Още в древна Елада са приписвали на магданоза чудодейна сила – смятали го като символ на веселбата и любовта. Нормализира кръвната захар, регулира дейността на щитовидната жлеза, подпомага работата на надбъбречните жлези, укрепва костите, голямото количество селен, който се съдържа в него предотвратява рака.
Спанакът е класиран сред 5-те най-полезни продукти.
Яжте целина и ще бъдете стройни като сърна, сексапилни като секс символ, пълни с витамини като торба с бижута, зрението ще се подобри, либидото ще се увеличи.
Днешното предложение:
РИБА ПО МОРЯШКИ
Продукти: 500 г рибно филе, 600 г картофи, 1 чаша бяло вино, 30 г масло, 3 с. л. олио, 2-3 скилидки чесън, 1 лимон, 1 ч. л. червен пипер, магданоз, черен пипер, сол, щипка риган.
Приготвяне: Сварявате картофите за 15 минути в подсолена вода. Като полуомекнат се изваждат, обелват се и докато са топли се нарязват на филийки с дебелина 1 см.
Нарязвате рибното филе на парченца и смесвате със ситно нарязаните скилидки чесън и магданоз. Прибавяте черен пипер и половината от лимоновия сок.
Намазвате с маслото обилно пръстен гювеч или съд от йенско стъкло. На дъното нареждате половината картофи, посолявате и поръсвате с червен пипер. Отгоре се слага рибата и се покрива с останалата част от картофите. Заливате ястието с олио, виното и останалия лимонов сок, поръсва се ригана.
Пече се в предварително загрята фурна около 30 минути.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--vtornik--080920/
Коментари (6)
12.09.2020 16:50 / Отговор
14.09.2020 11:46 / Отговор
바카라사이트
21.09.2020 12:46 / Отговор
우리카지노
21.09.2020 12:51 / Отговор
우리카지노
21.09.2020 12:55 / Отговор
Добави коментар