Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 09.07.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 09.07.19

Хранене по лунен календар – вторник – 09.07.19 - Tribune.bg
Снимка:

Най-добре е да се яде лека храна

8 лунен ден (от 13:35ч на 8 юли до 14:45ч на 9 юли) е ден на трансформацията и обновлението, ден на изчистването на душата и тялото. В този период може да се гладува, да се проведат изчистващи процедури, изчистване на стомаха и червата. Благоприятно е да се приготвят лекарствени, билкови отвари и настойки.

Най-добре е да се яде лека храна – като зеленчуци, плодове, ястия от зърнени храни, овесена каша,  леки тестени продукти, постни риби и морски дарове. Храната е също добре енергийно да се пречисти. Може да я приготвяте на огън или да гори запалена свещ близо до нея – това също е достатъчно.

Какви ястия да приготвите в 8-ми лунен ден, така че да е едновременно удовлетворяващо и вкусно и в хармония с енергията на деня?

Днешното предложение:

ПЪЛНЕНА ПЪСТЪРВА

Продукти: 4 пъстърви, ½ пакетче краве масло, 1 връзка магданоз, скилидки чесън (или пресен, когато има), 1 чаша бяло вино, сол.

Приготвяне: Смесете размекнатото масло със ситно нарязаните чесън и магданоз. Напълнете пъстървите, забодете отворите с клечки за зъби и наредете в тавичка. Залейте с виното и оставете в хладилника (в покрит съд) за 5-6 часа. Печете 20 минути и поднесете веднага със задушени пресни малки картофки.

БЪРЗА БАНИЦА С ГОТОВИ КОРИ И СИРЕНЕ

Продукти: 1 пакет готови кори за баница от 500гр, 1 ч.ч изцедено кисело мляко, 2 яйца, 1 с.л. растително масло, ¾ пакетче прясно масло, 200 гр натрошено сирене, сол, червен пипер

Приготвяне: Корите, както са навити, се нарязват на 8 части, които се нареждат напречно (подобно на охлюви) в тавичка, намазана с растително масло и се пекат 2-3 минути в гореща фурна. Наръсват се с разтопеното масло и върху всяка от тях се слага лъжичка смес от разбитите яйца и киселото мляко, сиренето и червения пипер.

Баницата се пече 20 минути, наръсва се с разтопеното масло и се поднася, докато е топла.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети