Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 10.03.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 10.03.20

Хранене по лунен календар – вторник – 10.03.20 - Tribune.bg
Снимка:

Най-добрият избор за храна са зеленчуците и плодовете

До 19:30 ч. е силно препоръчително в този ден да не се преяжда и да се яде малко. Минимизирайте количеството на белтъчна храна, изключете от диетата си месо и яйца, мазни и пържени храни.

Сега тялото ни се нуждае както от емоционално, така и от енергийно подхранване. Ето защо, добре е да ядете повече продукти с витамини, богати на хранителни фибри и микроелементи. 

Най-добрият избор за храна са зеленчуците и плодовете. Можете да ги ядете както сурови, така и като част от различни ястия: зеленчукови яхнии и супи, зеленчукови и плодови салати, компоти и желе, плодови мусове, смутита и сокове. Ако успеете да следвате тези препоръки, ще почувствате огромен прилив на енергия и ще се появи приятна лекота по цялото тяло.

След 19:30 ч. може да си хапнете по-обилно и да включите месо в менюто.

 

Днешното предложение:

СУПА ОТ КАРФИОЛ

Продукти: 1 глава карфиол, бучка краве масло, 2 с.л. брашно, 1 с.л. грис, 1 к.ч. прясно мляко, парче настърган кашкавал, черен пипер, сол.

Приготвяне: Във вряща подсолена вода пуснете накъсания на дребни розички карфиол. В масло запържете брашното и гриса до златисто и добавете сместа в супата. След 7-8 минути сипете прясното мляко и овкусете с черен пипер и сол. Като свалите от огъня, поръсете с настърган кашкавал.

Можете да поднесете с крутони.

 

Доброто настроение осигурява добро храносмилане

„Можете да ядете едно и също ястие със съвсем различни резултати в зависимост от настроението си. Идеално комбинираната храна, консумирана в депресивно състояние, вероятно ще започне да се разлага в стомаха ви. В същото време един чревоугоднически пир може да не ви се отрази зле, ако мислите ви са позитивни, компанията ви е приятна и настроението ви е добро. Така че помислете за своето настроение, когато се храните и бъдете щастливи.”  - Стийв Майеровиц, автор на „Разделно хранене”, изд. Скорпио

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп