Хранене по лунен календар – вторник – 10.09.19
Днес до 18:15ч преобладава 11 лунен ден.
По отношение на диетата за този период в различните астрологичните школи има две различни и противоположни мнения. Някои смятат, че храната трябва да бъде висококалорична, тъй като тялото губи много енергия поради активните действия, особено ако вършите по-тежка работа или сте натоварени с нещо. Други настояват, че диетата трябва да съдържа повече ястия с пълноценно зърно, а в идеалния случай може да се гладува, тъй като в единадесетия лунен ден има пречистване, доколкото през човек преминава мощен енергиен поток.
Трябва да слушате тялото си и да следвате неговите желания. Ако чувствате, че нямате достатъчно сили за активни действия - яжте повече калорични храни, а ако чувствате вътрешна тежест, тогава малко погладувайте, пийте повече сокове и яжте плодове.
Би било много добре да се направи ден за гладуване или да се ядат моно продукти. Например, яжте само плодове и зеленчуци днес, но да не се смесват на едно ядене. Един вегетариански ден ще подобри значително състоянието ви, ще намали тежестта върху тялото, ще подобри функционирането на органите.
Ако не можете да си представите живота без месо, опитайте поне да приготвите ястията от него на пара или във фурната и с минимално количество мазнини и подправки.
Днешното предложение:
СУПА ОТ ПАТЛАДЖАН
Продукти: 1 голям патладжан, 2 пиперки, 3-4 домата, 2 скилидки чесън, целина, магданоз, мащерка, 7-8 лъжици олио (зехтин), ½ лъжичка червен пипер, сол.
Приготвяне: Задушете в мазнината нарязаните пиперки, целина и патладжан (предварително посолен и отцеден), докато омекнат. Прибавете настърганите домати, чесъна, червения пипер и залейте с 4 чаши топла вода. Варете около 20 минути, прибавете мащерката и ситно нарязания магданоз.
ГРАХ ЯХНИЯ
Продукти: 1 кг изчистен грах (или консерва), 3 стръка пресен лук, 5-6 с.л. олио, 2 домата, 1 с.л препечено брашно, копър, червен пипер, сол.
Приготвяне: Нарязаният лук се запържва в олиото и се задушава с 2 лъжици вода. Прибавя се грахът, червеният пипер и се залива с 2 чаши топла вода. Посолете и варете на тих огън, докато грахът омекне напълно. Размийте брашното с настърганите домати и ги добавете към граха. Варете още 10-15 минути. Накрая се добавя нарязания копър.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--vtornik--100919/
Коментари (0)
Добави коментар