Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 10.12.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 10.12.19

Хранене по лунен календар – вторник – 10.12.19 - Tribune.bg
Снимка:

Вторник е под влияние на Марс, който е свързан с нашата двигателна способност, енергичност, жизненост, полова сила. За да трансформираме Марсовата енергия се препоръчва да се включат в дневния порцион храни с високо съдържание на белтъчини, остри подправки, зелен лук, чесън, репички, бяла ряпа, домати, черен пипер, червен лют пипер, чили, люти и червени чушки, мариновани продукти, всичко, което трябваше да се избягва предния ден (това са солените, мариновани, пушени меса и риби), фасул, грах, яйца, зърнени каши, бифтек, коприва, спанак, храни, съдържащи желязо. Внимателно обаче със сладките и тестени блюда!

Днешното предложение:

КЮФТЕТА С БРЕНДИ СОС

Продукти: 1 кг. кайма (смес телешка и свинска), 1 глава лук, 2 кубчета телешки бульон, чубрица, черен пипер, сол, магданоз, олио за пържене, по желание 1 люто чушле (изчистено от семките).

За соса: 50-60 г. краве масло, 2 с.л. бренди (или коняк) 300 мл. течна сметана, магданоз

Приготвяне: Нарежете на ситно лука и част от магданоза и смесете с каймата. Може да добавите нарязано лютото чушле. Добавете натрошените кубчета телешки бульон, черен пипер, чубрица, сол, малко сух хляб.

Оформете кюфтетата и изпържете в сгорещено олио.

Пригответе соса: В разтопеното масло добавете брендито и сметаната. Бъркайте на тих огън, докато сместа се сгъсти. Добавете останалата част от магданоза.

Кюфтенцата се заливат със соса.

 

ШОПСКА ЛЮТИВА САЛАТА

Продукти: 1 кг. зелени пиперки, 5-6 лютиви чушлета, 6-7 скилидки чесън, 3-4 домата, 1 връзка магданоз, олио, сол.

Приготвяне: Пиперките се опичат, обелват и изчистват от семето. Нарязват се по дължина. Нареждат се в чиния, като помежду им се оставят печените лютиви чушлета. Посоляват се и се обливат обилно с олио.

Доматите се настъргват на едро на ренде, прибавят се счуканите скилидки чесън и с този сос заливате пиперките. Поръсва се нарязаният на ситно магданоз.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети