Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 11.01.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 11.01.2022

Хранене по лунен календар – вторник – 11.01.2022 - Tribune.bg
Снимка:

Промяната във фазите на Луната оказва голямо влияние върху времето и върху целия живот на Земята. Нашето тяло също е подложено на лунното влияние. В различните дни от цикъла структурата на косата, качеството на съня и работата на храносмилателните органи се променят. Някои храни се усвояват по-добре, а от други е по-добре да се откажете. Лунният хранителен хороскоп ще ви каже как най-добре да се храните всеки ден.

До 12:46 часа в 9 лунен ден е добре да се яде по-лека храна и по-малко количество. Избягвайте месо, гъби, продълговати зеленчуци. Може да консумирате овесена каша, постна риба, зеленчукови супи, варени яйца, плодове и кръгли зеленчуци, кисело мляко, компоти, билков чай. 

След 12:46 часа в 10 лунен ден може да си разрешите да хапвате това, което организмът и душата ви желаят. Не трябва да се гладува, нито да се придържате към строга вегетарианска диета.

Препоръчително е вече да се хапне малко месо. Подходящо е също да се ядат макаронени изделия, всички видове сирена, пирожки с месо, царевица. От сладките продукти – кифличка, шоколад и мед. На масата обезателно трябва да присъства натурален зеленчуков сок. Подходящи са доматен и от моркови.

Хората с язвени проблеми в този период не трябва да употребяват продукти, които могат да провокират заболяването.

Днешното предложение:

ЗАДУШЕНИ ПИЛЕШКИ ДРЕБОЛИИ

Продукти: 300 г пилешки дреболии, 2 глави лук, 2-3 чушки, 2-3 домата, 1 с.л. брашно, 3-4 с. л. мас, магданоз, 1 ч. л. червен пипер, черен пипер, сол на вкус.

Приготвяне: Задушава се нарязаният на колелца лук в половината мас. Като поомекне, се прибавят дребно нарязаните дреболии, а след това препеченото и размито с 1 к. ч. вода брашно.

В останалата мазнина се задушават настърганите на ренде чушки и домати, подправят се с червения пипер и се изсипват при дреболиите. Сместа се залива с топла вода, добавя се черен пипер и сол на вкус и се оставя да ври на умерен огън, докато остане на мазнина. Ястието се поднася поръсено с магданоз.

Рецепта за лечебно брашно от гроздови семки – едно от средствата на расаяна (наука за подмладяването в Аюрведа) са семките от черно грозде. От гроздовите зърна извлечете семките, изсушете ги без нагряване, натрошете ги и добавяйте полученото брашно към зърнени храни, мляко и всякакви други продукти по 1 ч. л. на ден 2-3 пъти дневно.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети