Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 13.04.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 13.04.2021

Хранене по лунен календар – вторник – 13.04.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденският пост продължава от 14 март до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

В 3 лунен ден е уязвима храносмилателната система, коремната кухина, кожата. Възможни са стомашни колики и болки. Започналите заболявания в този ден са опасни, протичат остро и изискват незабавни мерки. Крайно нежелателно е да се прави вътрешно изчистване, тъй като вместо очаквания положителен резултат, може да предизвикате проблеми. Старайте се да ядете често, но по-малко.

Днес може да се яде месо, риба. Луната съветва месото да е от „бързи“ животни - например агнешко, пилешко, а „бавните“ - говеждо, свинско е най-добре да се избягват.

Храненето трябва да е балансирано. Нужно е да се отдаде предпочитание на горещите ястия и подправки, които оказват  затоплящо действие, особено ако чувствате недостиг на енергия (куркума, черен пипер, бахар, индийско орехче, карамфил, кардамон, чесън, люта чушка, горчица, хрян, канела). Ако пък имате прекалено излишна енергия и напрежение, тогава по-меки подправки – кориандър, канела, копър.                                                        

Желателно е да се пие горещ чай, мляко, затоплени с подправки. От останалия алкохол е добре да се откажете, тъй като днес подсилва негативното влияние на хаотичните астрални енергии.

 

Днешното предложение:

ПИЛЕШКИ ШИШЧЕТА СЪС СУСАМ

Продукти: около 400 г пилешки гърди, 2 скилидки чесън, 2 с.л. зехтин, 1 с.л. мед, 2 с. л. сусам, сок от 1/2 лимон, сол.                                  

Приготвяне: Измитото филе се слага във фризера за 20 минути да се стегне. После се нарязва на ивици.                                                                                 

В купа се смесват зехтинът, медът, лимоновият сок и пресованият чесън. Филето се поставя в маринатата и се оставя в хладилника за около час, като се разбърква няколко пъти.

Филето се нанизва на шишчета, като лентичките се прегъват като буква S. Овалват се в сусам и се пекат на загрята скара или грил тиган, който е намазан с малко олио.

На шишчетата може да сложите парче червена чушка, гъба и лук.

 

Любопитно: Пилешкото месо отдавна се смята за един от най-добрите помощници за възстановяване на силата и укрепване на имунитета при болни хора, а китайските мъдреци препоръчват на мъжете да ядат пиле ежедневно, за да увеличат физическата сила.                                                                                                                                                                                               


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети