Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 13.07.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 13.07.2021

Снимка:

5 лунен ден е единственият ден, в който храната се усвоява без остатък и напълно се преобразува в тъканите. Следователно можете да се ръководите от инстинкта и към това, към което сте привлечени. Не е добре да се гладува, но и да се преяжда не бива.  Факт е, че в началото на растящата Луна хората се нуждаят от сила и енергия за големи постижения! 

Днес можете спокойно да си позволите почти всичко, всяка храна - изживейте истински гурме ден, опитайте нови ястия. Можете също така да експериментирате с ястия от различни кухни по света. 

Добре е също да използвате млечни продукти (мляко, сирене и извара), плодове, зеленчуци, мед.

Този ден се явява като тест - ако почувствате отвращение към някой продукт, значи той  е вреден за вас и не трябва да се употребява. Под ударите в пети лунен ден се оказва хранопроводът. Ако имате киселини в стомаха или повръщане, това означава, че някъде сте направили грешка, че Луната не ви благоприятства днес. 

Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може.

 

Днешното предложение:

ТЕСТЕНО ЯСТИЕ С КОЛБАСИ

Продукти: 300 г пресни колбаси, 75 г прясно краве масло, 50 г кашкавал, 3 с.л. брашно, 600 мл (3 ч.ч.) прясно мляко, 2 яйца, магданоз и сол.

Приготвяне: Колбасите (шунка, кренвирши, леберкез, хамбургски салам и др.) се обелват и нарязват на тънки парчета, които се запържват в половината от мазнината и се поръсват със ситно нарязания магданоз.

Брашното се размива с част от студеното мляко и се изсипва в останалото количество. Прибавят се разбитите яйца и сол на вкус.  Сместа се загрява до завиране при непрекъснато разбиване.

Половината от получената гъста каша се изсипва в тавичка с останалата загрята мазнина и се запича. Разстилат се отгоре запържените колбаси и се покриват с останалата половина от кашата, към която е прибавен настърганият на едро ренде кашкавал.

Запича се повторно и се поднася със салата според сезона.

 

„Умереността е съюзник на природата и пазител на здравето. Така че, когато пиете, когато ядете, когато се движите и дори когато обичате, практикувайте умерено.“

Бенджамин Франклин  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още