Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 13.10.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 13.10.20

Снимка:

В 26-ия лунен ден е добре за гладуване. Богато претъпкана маса не се препоръчва. Всяка храна може да се превърне в отрова. Днес не се препоръчва нито да се пие, нито да се пуши. 

През този период лунните енергии оказват силно въздействие върху нашите органи, ето защо идеалният вариант е да се гладува. Но ако това ви изглежда невъзможно, просто се опитайте да намалите количеството консумирана храна. 

Необходимо е да се изключат всички пържени, солени, мазни храни. Не трябва да се консумира месо. Забравете за сладкиши, продукти от брашно, консервирани храни и полуфабрикати днес. Вашата диета трябва да бъде почти изцяло зеленчуци и плодове, и най-добрият вариант е да ги ядете в сурова, минимално обработена форма.

Нашата храносмилателна система днес се нуждае от много внимателно отношение. Ако не спазвате минималните ограничения, ако не коригирате обичайната си диета според препоръките, рискувате да получите тежки обостряния на хронични заболявания, лечението, на които може да продължи дълго време.

Храна на деня е куркумата – действа противогъбично, понижава холестерола, нормализира дейността на черния дроб и жлъчката, спомага за гъвкавостта на ставите, добър ефект има изобщо върху костите, почиства енергийните канали, има свойството на антибиотик, предпазва от подуване. Съдържа много желязо, калций, йод, фосфор.

Днешното предложение:

САЛАТА ОТ ЗРЯЛ ФАСУЛ ПО ВОДЕНИЧАРСКИ

Продукти: 1 и 1/2 ч. ч. сварен зрял фасул, 3 стръка пресен зелен лук (1 глава зрял лук), 1 к. ч.  лютеница, 5-6 скилидки чесън, 3 с. л . олио, 2 с. л. оцет, 1 к. ч. маслини, сол.

Приготвяне: Отцедете свареният фасул, пасирайте го и го смесете със ситно нарязания лук, счукания чесън и лютеницата.

Посолете и смесете с част от олиото и оцета.

Разбъркайте добре и оформете на купчинка в салатиерата, поръсете с останалите оцет и олио и украсете с маслините.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още