Хранене по лунен календар – вторник – 14.01.20
Не се препоръчва да се преяжда, да се натоварва тялото с тежки храни
В 20 лунен ден трябва да се откажете от тестени изделия и сладко, но можете спокойно да опитате нови и необичайни ястия от екзотичната кухня. При едно условие: те не трябва да бъдат от птиче/пилешко месо.
Лош ден за пируване. Не се препоръчва да се преяжда, да се натоварва тялото с тежки храни. В този ден преобладава светлината, която ни дава много енергия и жизненост. Ако сега се отдадете на лакомия, тогава рискувате напълно да неутрализирате целия им положителен ефект.
Не яжте повече, отколкото е необходимо за функционирането на тялото ви. Правете разлика между чувство на глад и повишен апетит. Когато преяждаме, запушваме енергийните канали на тялото, правим себе си неспособни да възприемаме фините енергии. Хората, които имат стомашни проблеми е добре да изключат от менюто си бобови храни, круши и да ограничат приема на месо. Добре е да включите в менюто си слънчогледови и тиквени семки.
Ако досега не сте правили очистителни процедури и не сте гладували, днес можете да го направите, ако решите.
Днешното предложение:
ГОВЕЖДО ВАРЕНО В ТЕНДЖЕРАТА ПОД НАЛЯГАНЕ
Продукти: 500 г. говеждо месо, 1 глава лук, 1-2 моркова, 4 картофа, 5-6 листа от зеле, 1 скилидка чесън, 1 глава целина, 1 корен магданоз, шарена сол, смлян черен пипер, майонеза и сол на вкус.
Приготвяне: Месото се измива и нарязва на парчета. Зеленчуците се измиват, нарязват и се поставят в тенджерата под налягане. Прибавят се подправките, заливат се с 1 л. вода и се възваряват. Слага се месото, загрява се, докато кипне и се обира пяната. Тенджерата се затваря и се оставя на силен огън. Щом започне да съска, огънят се намалява и ястието се вари още 40 минути.
Тенджерата се сваля от огъня и като изпусне парата се отваря. Прибавят се нарязаните на парченца картофи и зелевите листа, посолява се, поръсва се с черен пипер и шарена сол. Тенджерата отново се затваря и се поставя на силен огън. Щом започне да съска, се намалява и се вари ястието още 10 минути.
Свареното месо се изважда от бульона и се залива с майонезата и счукан чесън. Парчетата сварено месо може да се панират. Поднасят се с картофи и салата.
Бульонът се прецежда, налива се в купички и се поръсва със ситно нарязан копър и смлян черен пипер. Поднася се с пържени кубчета хляб.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--vtornik--140120/
Коментари (0)
Добави коментар