Хранене по лунен календар – вторник – 14.04.20
В 21 лунен ден можете да си хапнете по-стабилно
За тези, които спазват постите - Великденският пост започна от 2 март и продължава до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.
За тези, които не спазват пости - Хранене по лунен календар
В 21 лунен ден можете да си хапнете по-стабилно. Грижете се повече за качеството на храната, която ядете. В диетата ви трябва да доминират "живи" храни, в които да има минимум химически добавки, мазнини, сол и захар.
Днес можете да се поглезите с любимия си десерт, да организирате малък празник у дома. Събиране с близки хора, роднини и семейството ще бъде много приятно. Можете да получите много положителни емоции от тях, а комуникацията ще подобри настроението ви.
Денят е свързан с кръвоносната система, затова е полезно за процедури по изчистване на кръвта и да се ядат продукти, които я засилват - черен дроб, червени плодове и зеленчуци - боровинки, нар, цвекло, домати и др. Може да се пие сухо червено вино.
За предпочитане е храната да е лека, за да не страда черният дроб, не злоупотребявайте с мазни храни (свинска мас, свинско месо и др.). Разнообразие от зеленчукови, плодови, рибни, зърнени ястия, яйца и млечни продукти ще бъдат много полезни днес.
Днешното предложение:
БЪРКАНИ ЯЙЦА СЪС СПАНАК
Продукти: 8 яйца, 1/2 ч.ч. прясно мляко, 3 с.л. нарязан праз (бялата част), накълцани магданоз, мента и риган, 1 и 1/2 к.ч. спанак, 1 к.ч. натрошено сирене, 1 к.ч. белени и нарязани домати (може и от консерва), 2 с.л. зехтин, черен пипер, сол.
Спанака може да е замразен. Ако е пресен, първо се попарва.
Приготвяне: Разбийте яйцата с млякото, праза и накълцаните зелени подправки.
Загрейте зехтина и запържете леко нарязания спанак. Изсипете върху него яйчната смес, поръсете със сол и черен пипер.
Добавете сиренето и доматите, леко разбъркайте и след няколко минути свалете от огъня.
Поднася се със салата от пресни зеленчуци.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--vtornik--140420/
Коментари (0)
Добави коментар