Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 14.07.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 14.07.20

Хранене по лунен календар – вторник – 14.07.20 - Tribune.bg
Снимка:

На този ден трябва да се приема храна, само когато почувствате истински глад

Двайсет и третият лунен ден не е време за пируване. Не бива да се преяжда, нито да се яде всичко, което искате. На този ден трябва да се приема храна, само когато почувствате истински глад.

Би било идеално да се гладува един ден. По това време тялото ни е изчерпано, липсва жизненост, за да се бори с външни неблагоприятни фактори и не е добре да го товарим с тежка храна. Сега организмът е силно податлив на различни инфекции, лесно може да се прихване някой вирус. Ето защо, въздържанието от храна е един от най-добрите начини да помогнем на организма да се справи с неблагоприятните фактори на околната среда.

Ако вашият начин на живот позволява, организирайте си половин ден на разтоварване.  Откажете се от храна от животински произход (силно се препоръчва да се изключат месото и мазнините от диетата). Наблегнете само върху плодове и зеленчуци. 

За тези, които няма да гладуват, препоръчва се вегетарианска диета, но все пак зависи от собственото ви здравословно състояние. Ако въпреки всичко решите да ядете месо, нека да е минимално количество и да не е пържено. Да се избягват пикантните подправки. Напълно да се изключи употребата на алкохол.


Днешното предложение:

ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА

Продукти: 1 глава лук, 1 чаша нарязан зелен боб, 1 чаша грах, 2 моркова, 2 картофа, 2 пиперки, 2 домата, 4-5 лъжици олио, 1 лъжица препечено брашно, 1 яйце, 1/2 чаша кисело мляко,  фиде, целина, магданоз, сол.

Приготвяне: Задушете в олиото ситно нарязаните лук и моркови, прибавете зеления боб и граха. Като поомекнат, поръсете с брашното и залейте с 4 чаши топла вода.

Към полусварените зеленчуци прибавете пиперките (ситно нарязани) и картофите (на кубчета). След 15 минути пуснете настърганите домати. Доварете супата.

Прибавете фидето и нарязаната целина.

Застройте супата с яйцето и киселото мляко.

Добавете ситно нарязания магданоз.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати