Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 14.12.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 14.12.2021

Хранене по лунен календар – вторник – 14.12.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 11 лунен ден (от 14:20ч до 14:43ч на 15.12.) е неблагоприятен ден за ядене на солени храни. Препоръчително е да се изключат от диетата всякакви храни с високо съдържание на сол, както и колбаси, топено сирене и свинска мас. Също така си струва да се откажете от бобови растения, грах.

Най-добрите продукти ще бъдат зеленчуци и плодове под всякаква форма, гъби, леки бульони и супи. Днес не трябва да преяждате - по-добре е да напуснете масата леко гладни. Елда, сокове, салати, млечни продукти се усвояват добре.

Един вегетариански ден ще подобри значително състоянието ви, ще намали тежестта върху тялото, ще подобри функционирането на органите.

Ако не можете да си представите живота без месо, опитайте поне да приготвите ястията от него на пара или във фурната и с минимално количество мазнини и подправки.

Днешното предложение:

КЮФТЕТА ОТ ТИКВИЧКИ С МАЯ

Продукти за 5 порции: 1 ½ кг тиквички, 15 г хлебна мая, 60 г пресни домати, 100 г кашкавал, 250 г брашно, 2 яйца, 125 мл олио, 250 г кисело мляко, копър, сол.

Приготвяне: Тиквичките се измиват и обелват, настъргват се на едро ренде и се посоляват. Прибавят се нарязаните на кубчета домати, настърганият на едро ренде кашкавал, брашното, яйцата, натрошената мая и дребно нарязания копър.

Омесва се меко тесто и се оставя на топло 1-2 часа да втаса. После от втасалото тесто с помощта на лъжица се оформят кюфтета, които се пускат в сгорещеното олио и се пържат до зачервяване от двете страни.

Поднасят се с кисело мляко или със салата от пресни зеленчуци според сезона.

 

Полезно: Едно от многобройните свойства на копъра е, че помага за отслабване. Освен добавен към храната и салатите, може да се пие и като чай от копър.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети