Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 15 март 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 15 март 2022

Хранене по лунен календар – вторник – 15 март 2022 - Tribune.bg
Снимка:

Храненето по лунния календар е чудесен начин да хармонизирате хода на всички процеси в тялото и дори да подредите съществуването си по някакъв начин. Така че не пренебрегвайте помощта на Луната при изготвянето на дневното меню и при планирането на очистителните процедури и дните на гладуване.

Приближава пълнолунието и може някои да чувстват тежест, вътрешен дискомфорт, усещане за затлачване на организма, тогава напълно преминете на вегетарианска храна или проведете гладуване. Например, добре е да организирате „ябълков ден“ или ден, в който ще пиете само пресни сокове. Продукти на деня са също бадеми, ябълки и круши.

Дори и да не успеете да гладувате, опитайте се да използвате възможно най-малко различни храни в диетата си. Сега е твърде активна астралната енергия, което означава, че бързо идва, но и бързо си отива, затова трябва да се поддържа жизненият тонус. Пийте повече вода, което способства изчистването на организма.

Основното нещо в храненето днес е прясно приготвена храна. Противопоказано е да се ядат храни от заведения за бързо хранене, да се приготвя храна от полуфабрикати, с много подправки. Лунният календар забранява яденето на много мазни храни и силно се препоръчва да се намали количеството сладко. Да се избягват храни с горчив вкус.  Може да се поглезите с деликатесни неща от разбити белтъци и сметана.

ЗЕЛЕНА САЛАТА С БАДЕМИ

Продукти: 150 г тиква, 4 супени лъжици семена от нар, 100 г рукола, 1/2 портокал, 1/3 от лимон, 4 супени лъжици зехтин, 1 шепа бадеми, балсамов оцет, черен пипер и сол на вкус.

Приготвяне: Запечете бадемите в сух тиган.

Почистваме тиквата и я нарязваме на кубчета, поръсваме със зехтин и печем във фурната на 200°C до златисто.

Междувременно направете дресинга: смесете портокалов сок, лимонов сок, зехтин, сол и черен пипер.

След това смесете рукола, бадеми и семена от нар, добавете получения дресинг, разбъркайте. Разстиламе салатата в чиния, тиквата - отгоре. Добавете балсамов оцет, сол и черен пипер на вкус.

Мезе за ракия

По Иван Вазов: - „Зелена туршия, нарязана, поляна с дървено масло и посипана щедро с червен пипер“.

По Кирил Христов: - „Зеле като кехлибар (в зехтинец (уж току-така, за цяр, а плува!) и с червен пиперец (не чирашки, а от мъж опитен поръсено: юнашки) мастика да пие!”ю“


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети