Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 15.10.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 15.10.19

Хранене по лунен календар – вторник – 15.10.19 - Tribune.bg
Снимка:

Чудесен ден за хапване! Можете да готвите любимите си ястия

Луната е в земния знак Телец, в който преобладава качеството на солта. В тези дни се нуждаем от сол повече от обикновено. Ако лекарят ви е забранил да консумирате сол, сега ще ви бъде особено неприятно. Кръвоносната система е под неблагоприятно въздействие, затова в храната трябва да преобладава червеният цвят на продуктите (домати, червени сокове, ряпа), който влияе благотворно върху кръвотворните органи.

В дните на Телец е особено полезно при намалено функциониране на панкреаса да се ядат червени храни, а при излишък - сини или зелени.

Днес сме под влияние на 17 лунен ден

Чудесен ден за хапване! Можете да готвите любимите си ястия. Нашето тяло в този период е в състояние на повишена активност, всички процеси в него протичат ускорено. Следователно в разумни дози храната няма да ни навреди. 

Само бъдете внимателни към себе си. Ако изведнъж не се почувствате добре от продукт или ястие, по-добре е да не продължавате да го приемате. 

Може да пиете бяло и червено сухо вино, бира, но без друг твърд алкохол.

 Тъй като този период е чудесен за общуване, би било хубаво, ако поканите приятели на гости или отидете с тях в добър ресторант. Добрата храна и добрата компания - това е формулата за добро настроение и самочувствие в този ден!

Днешното предложение:

ПЪРЖЕНИ ШИШЧЕТА ОТ ЧЕРЕН ДРОБ И ПУШЕНИ ГЪРДИ

Продукти:  500 г свински черен дроб (може и телешки), 100 г пушени гърди, 4 месести пиперки, 2 глави лук, сол, черен пипер, лютеница, олио.

Приготвяне: Дробът след обработка се нарязва на кубчета. Пушените гърди също се нарязват на кубчета. Лукът и пиперките се нарязват на парченца. На шишче­тата се нанизват последователно пушени гърди, черен дроб, чушка, лук, пушени гърди, черен дроб и т.н.

Изпържват се в сгорещено олио. Готовите шишчетата се поръсват със сол и черен пипер. Отстрани на шишчетата в чинията се слага по лъжица лютеница, салата от настъргано зеле и моркови.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети