Хранене по лунен календар – вторник – 16.07.19
Продължаваме с диетата според деня от седмицата
Вторник е под влияние на Марс, който е свързан с нашата двигателна способност, енергичност, жизненост, полова сила. За да трансформираме Марсовата енергия се препоръчва да се включат в дневния порцион храни с високо съдържание на белтъчини, остри подправки, зелен лук, чесън, репички, бяла ряпа, домати, черен пипер, червен лют пипер, чили, люти и червени чушки, мариновани продукти (всичко, което трябваше да се избягва предния ден (това са солените, мариновани, пушени меса и риби), фасул, грах, яйца, зърнени каши, бифтек, коприва, спанак, храни съдържащи желязо. Внимателно със сладките и тестени блюда!
Днешното предложение:
САЛАТА ОТ ЗРЯЛ ФАСУЛ С РИБА ЦАЦА (ГРЪЦКА РЕЦЕПТА)
Продукти: 250-300 г зрял фасул, 100-150 г риба цаца, 2 глави кромид лук, 1 ч.л. доматено пюре, 1-2 твърди домати, 1/2 ч.ч. растително масло, 2 твърдо сварени яйца, 10-15 маслини без костилките, 1 лимон, 2 с.л. Кетчуп, 5-6 зърна черен пипер, по 1 китка магданоз и копър, сол.
Приготвяне: Почистените рибки се киснат в марината от оцет, копър и лук най-малко 24 часа, след което една част от тях се накълцват на дребно, а другите се оставят цели.
Предварително накиснатият фаул се сварява само във вода. Половината от него се притрива през сито и се смесва с доматеното пюре, 1-2 ч.л. от марината на рибата, 2 с.л. растително масло, накълцаната риба, ситно нарязаните магданоз, копър и лук, малко черен пипер и кетчупа. Сместа се разбърква добре и с нея се оформя основата на салатата в средата на блюдото за поднасяне.
Другата половина от сварения фасул се смесва с маслините, целите рибки, едното от твърдо сварените яйца, накълцано на ситно и малко лук. Оформя се като купчинка върху основата и се наръсва с черен пипер, копър, магданоз, останалото растително масло и марината от риба. Салатата се гарнира с кръгчета от второто сварено яйце, от доматите и лимона. Поднася се към рибни ястия.
Тъй като цацата трябва да кисне 24 часа в марината, може да я приготвите за следващия вторник, тъй като днес ще е невъзможно.
ПЕЧЕН ЧЕРЕН ДРОБ
Продукти: 600 гр. черен дроб, 1 чаша червено вино, дафинов лист, малко олио
Приготвяне: Залейте нарязания на филийки черен дроб с виното и сложете дафиновия лист. След 2 часа изсипете в намазана обилно с олио тавичка. Печете в предварително загрята фурна. Поднесете със зелени салатки.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--vtornik--160719/
Коментари (0)
Добави коментар