Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 17 май 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 17 май 2022

Хранене по лунен календар – вторник – 17 май 2022 - Tribune.bg
Снимка:

В седемнадесети лунен ден няма строги диетични ограничения и може да се отдадете на удоволствието. Нашето тяло в този период е в състояние на повишена активност, всички процеси в него протичат ускорено. Следователно в разумни дози храната няма да ни навреди. Важно е да приготвите нещо специално, необичайно, вкусно. Най-доброто време за експерименти.

Бъдете само внимателни към себе си, към чувствата и състоянието си. Ако изведнъж не се почувствате много добре от даден продукт или ястие, по-добре е да не продължите да го използвате.

Днес гроздето, цитрусовите плодове, екзотичните плодове, бялото месо, морските дарове ще бъдат особено полезни. Можете да пиете червено вино, но без друг твърд алкохол. Не трябва да се пият много течности.

Тъй като този период е чудесен за общуване, би било хубаво, ако поканите приятели на гости или отидете с тях в добър ресторант. Добрата храна и добрата компания - това е формулата за добро настроение и самочувствие в този ден!

ТЕЛЕШКО ВАРЕНО С ЦЕЛИНА

Продукти: 750 г телешко месо, 1 к.ч. разтопено краве масло (или олио) 2 глави целина, 3-4 моркова, 6-7 зърна черен пипер, 1 яйце, 1/3 ч. л. винена киселина (лимонтозу), сол.

Приготвяне: Месото се нарязва на хапки, които се задушават в кравето масло и малко вода. Прибавя се целината нарязана на дълги парченца и морковите на колелца. На умерен огън под похлупак се задушава, докато целината промени цвета си.

Ястието се посолява на вкус, слага се черния пипер и се налива гореща вода, която да покрие месото. Вари се, докато ястието остане почти на мазнина. Застройва се с разбитото яйце, смесено с размитото в малко вода лимонтозу. 

„Вашата диета е като банкова сметка. А добрите решения за храна са добри инвестиции.“

Бетенни Франкел

 


Топ новини

виж още
Актуална тема