Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 18.01.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 18.01.2022

Хранене по лунен календар – вторник – 18.01.2022 - Tribune.bg
Снимка:

В 16 лунен ден до 17:40ч, не се допуска преяждане, тъй като всяко излишество се превръща в наднормено тегло. Благоприятно време за отслабване и диети - всичките ви усилия ще ви се отплатят. 

Ако не можете да гладувате, зеленчуците, плодове, зърнените храни, киселото мляко и въобще млечните продукти, леките супи се усвояват най-добре.  Полезно е да се яде пълнозърнест хляб, ябълки и круши, мед. Кръвта сега се обновява, така че всякакви ястия с добавка на куркума ще бъдат много полезни. 

Не яжте месо (особено от домашни птици), гъби и бобови култури. Трябва да се избягват продукти, които имат фалическа символика – моркови, краставици, салами.

В 17 лунен ден (след 17:40ч) няма строги диетични ограничения и може да се отдадете на удоволствието. Нашето тяло в този период е в състояние на повишена активност, всички процеси в него протичат ускорено. Следователно в разумни дози храната няма да ни навреди. Важно е да приготвите нещо специално, необичайно, вкусно. Най-доброто време за експерименти.

Вторник е под влияние на Марс, който е свързан с нашата двигателна способност, енергичност, жизненост, полова сила. За да трансформираме Марсовата енергия се препоръчва да се включат в дневният порцион храни с високо съдържание на белтъчини, остри подправки, зелен лук, чесън, репички, бяла ряпа, домати, черен пипер, червен лют пипер, чили, люти и червени чушки, мариновани продукти - това са солените, мариновани, пушени меса и риби, фасул, грах, яйца, зърнени каши, бифтек, коприва, спанак, храни съдържащи желязо.

Може да комбинирате между храните на лунния ден и според планетният управител на деня.

КАРФИОЛ С КАШКАВАЛ

Продукти:  2 кг карфиол, 250 г пресни домати, ½ връзка магданоз, 100 г балкански кашкавал, 100 г прясно масло, сол на вкус.

Приготвяне: Карфиолът се изчиства, измива, накъсва се на клончета и се сварява на пара, изважда се и се разстила в тавичка.

Доматите, нарязани на кръгчета се запържват в маслото, размесват се с дребно нарязания магданоз, посоляват се и се поставят върху карфиола.

Ястието се поръсва с настърган кашкавал и се запича във фурната до порозовяване. Поднася се с клонче от магданоз към всяка порция.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати