Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 17.03.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 17.03.20

Хранене по лунен календар – вторник – 17.03.20 - Tribune.bg
Снимка:

За тези, които спазват постите

Великденският пост започна от 2 март и продължава до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.

За тези, които не спазват пости - Хранене по лунен календар

Сами изберете кой начин повече е подходящ за вас – според препоръките на лунния ден, според знака, в който е Луната или според цветната диета.

І вариантВ двадесет и трети лунен ден се препоръчва да се намали яденето, така че е препоръчително да се изостави месото, но за разлика от изискванията на християнския пост, можете да ядете млечни продукти. Допустимо е да се опече чийзкейк с извара и ядки, да се приготвят десерти с извара, да се подправят салати със заквасена сметана. Алкохолът трябва да се избягва, за да не провокира неконтролирани действия.

Ако вашият начин на живот позволява, организирайте си половин ден на разтоварване. Би било идеално да се гладува един ден. По това време тялото ни е изчерпано, липсва жизненост, за да се бори с външни неблагоприятни фактори и да го товарим с тежка храна.

ІІ вариант  - Според цветната диета във вторник се консумират червени продукти

Списък с червени продукти: Червен боб, домати, цвекло, череши, червен касис, червен сладък пипер, сухо червено вино, червени сладки чушки, червени боровинки, червено грозде, ягоди, малини, череши, червени ябълки, червен грейпфрут, нар.

Цялото разнообразие от червени зеленчуци и плодове е на ваше разположение. Може да си позволите само малко сухо червено вино. Между храненията можете да пиете чай от каркаде. Тази напитка има благоприятен ефект върху черния дроб и спомага за по-леко преживяване на стреса. И можете да се поглезите със сокове от червена боровинка, ягоди, червено грозде, червен грейпфрут.

Днешното предложение:

ЧЕРВЕНИ ПИПЕРКИ СЪС СМЕТАНА

Продукти: 500 г червени пиперки, 2 глави лук, 60 г краве масло, 500 мл бульон, 1 ч.л. брашно, 1 ч.ч. течна сметана, 2-3 с.л. доматено пюре, магданоз, червен пипер, сол.           

Приготвяне: Ситно нарязаният лук се запържва леко в маслото. Добавят се пиперките, почистени от семето и нарязани на ивички. Запържват се и те, подправя се със сол и червен пипер, заливат се с бульона и се задушава около 15 минути.

Когато пиперките омекнат, се добавя брашното размито в малко вода и сметаната, в която е разтворено доматеното пюре.

Ястието се задушава още 10 минути, докато се посгъсти. Поднася се поръсено със ситно нарязан магданоз.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати