Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 17.08.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 17.08.2021

Хранене по лунен календар – вторник – 17.08.2021 - Tribune.bg
Снимка:

До 16:38 часа в 9 лунен ден е по-добре да не претоварвате тялото с храна, която е тежка за храносмилането. Подходящо е също за разтоварване или гладуване.

Лека храна са зеленчуци, плодове, ястия от зърнени храни, овесена каша,  леки тестени продукти, постни риби.

След 16:38 часа в 10 лунен ден може да си хапвате това, което организма и душата ви желаят. Не трябва да се гладува, нито да се придържате към строга вегетарианска диета. Препоръчително е да се хапне малко месо.

Подходящо е също да се ядат макаронени изделия, всички видове сирена, пирожки с месо, царевица. От сладките продукти – кифличка, шоколад и мед.

 

Днешното предложение:

ПОЖАРСКИ КОТЛЕТИ

Продукти: 170 г пилешко месо, 50 мл прясно мляко, четвърт филия хляб, 10 г галета, 20 г топено масло, олио, черен пипер, магданоз, сол.

Приготвяне: От смляното месо, хляб, напоен с мляко и изстискан, сол, масло, черен пипер и дребно нарязан магданоз се прави тесто, от което се приготвят котлети.

Те се панират само с галета и се пържат в гореща мазнина. Държат се покрити и се поднасят топли, залети с топено масло и с гарнитури: грах, фасул, карфиол и картофи.

От костите на кокошката и дреболиите се прави бульон.

 

„Правете поне по 10 дълбоки вдишвания три пъти на ден преди хранене. Дъвчете храната, вложете в нея положителна мисъл, че ще ви даде сили. Нали затова се храним? А не просто, за да се натъпчем. Важно е да слушаме сигналите на тялото си, а не да се насилваме.“

Лили Димкова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати