Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 17.09.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 17.09.19

Хранене по лунен календар – вторник – 17.09.19 - Tribune.bg
Снимка:

Днес сме под влияние на 18 лунен ден

Автор: Ивелина Пенчева - астролог, автор на книгите „Астрология на съдбата“ и „Тайнството живот“

Според настроението си можете сами да си приготвите нещо или да отидете в любимия си ресторант. Ще бъде хубаво, ако все пак останете вкъщи и сами си направите вечеря. 

Изберете няколко интересни нестандартни ястия, старайте се храната да е здравословна, с минимум консерванти, мазнини и подправки. 

 Здравословната храна, приготвена с добро настроение и желание, ще донесе много ползи за тялото ви, ще усетите как се подобрява настроението ви. В този ден няма да има проблем дори при леко преяждане. Добре е, ако вечерята ви се състои от първо, второ и десерт. Нека съвестта ви не ви измъчва, няма да си навредите на здравето и фигурата си.

Днес няма забрана и може да се яде месо, риба, гъби, практически всичко, но добре е да следите продуктите да се съчетават помежду си. Може да се пие вино.

Днешното предложение:

ЛИМОНОВИ КЮФТЕТА

Продукти: 1 кг кайма, 1 глава лук, 1 лимон, 2 яйца, 1 с.л. брашно, 2 ч.ч. кисело мляко, 3-4 с.л. олио, черен пипер, брашно за овалване и олио за пържене

Приготвяне: Каймата се разбърква с разбитите яйца, ситно настърганите лук и лимонова кора, черния пипер и солта. Омесва се всичко добре и от нея се правят тънички кюфтета, които се овалват в брашно и се изпържват.

В тенджера се загрява олиото и се прибавя киселото мляко с разбито в него брашно и малко вода, сокът от лимона и сол. Сосът се разбърква и щом кипне, в него се пускат кюфтетата. Остава се да поври 10-15 минути на тих огън.

Поднася се с гарнитура от ориз или картофи.

 

ТЕЛЕШКИ КОТЛЕТИ ВЪВ ФОЛИО

Продукти: 4 телешки котлета, зехтин за намазване, черен пипер, по 2-3 листчета салвия (градински чай), няколко листенца мащерка и щипка майорана на котлет, сол

Приготвяне: Фурната трябва да е загрята до 220 градуса. Котлетите се намазват със зехтина, посоляват се и се наръсват с черен пипер от двете страни. Сложете всеки котлет върху отделен лист фолио и отгоре подправките. Плътно завийте фолиото като плик и опечете котлетите във фурната за 12-15 минути.

Котлетите се поднасят в чиния, завити във фолиото и всеки сам си ги отваря.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати