Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 17.11.2020

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 17.11.2020

Снимка:

В четвърти лунен ден е добре да бъдете в пълно уединение или в кръга на най-близки хора. Не е подходящ ден за празненства, ходене на ресторанти. В този ден се препоръчва да се ограничат храната и напитките. Старайте се да съблюдавате умереност и още по-добре, ако си организирате разтоварващ ден. 

Ако такива строги ограничения не са за вас, тогава поне не преяждайте, избягвайте мазна храна, бързото хранене (хамбургери и др.), прекомерни количества богата на въглехидрати храна. 

През този период Луната оказва силно влияние върху всички процеси, свързани с храносмилането. Следователно „лошите“ храни могат да повлияят негативно на вашето здраве и на самочувствието. Но полезната и лека храна, особено плодове, зеленчуци (задушени или печени), салати, зърнени храни, храни, които съдържат много фибри, ще се отрази благоприятно на организма ви. Може да се яде риба.

Ако все пак решите да ядете месо, нека то да е сварено със зеленчуци. Не употребявайте продукт, който не сте яли досега, само тези, които са проверени и приемате добре.

Чайовете със седативни билки - мелиса, лайка, мента, корен от валериан, са много полезни през този период.

В този ден не се препоръчва да се яде вечер и особено през нощта. Старайте се да се въздържате от обичайното си последно хранене за деня.

 

Днешното предложение:

РИБНИ ШИШЧЕТА СЪС СКАРИДИ

Продукти: 400 г филета от бяла риба, 200 г сурови белени скариди, 4 клонки розмарин, сок и настъргана кора от 1 лимон, 2 скилидки чесън, 7 с.л. зехтин, смлян бял пипер,  сол

Приготвяне: Обелете и смачкайте чесъна.

Отстранете долните листа от клончетата розмарин, нарежете ги и смесете с чесън, зехтин, лимонов сок и кора, сол и черен пипер.

Изплакнете рибата, подсушете върху кърпа и нарежете на парчета. Поставете рибата и скаридите в маринатата и оставете на студено за 2 часа.

Заточете най-долния връх на всяка клонка (или използвайте готови дървени шишове) и нанижете като редувате - скариди и парчета риба. Сложете ги на скарата за около 3-4 минути от всяка страна (могат да бъдат и пържени).                                                                                                                         


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още