Хранене по лунен календар – вторник – 17.12.19
В 21 лунен ден можете да не се замисляте за количеството храна, времето е подходящо за празнуване. Универсална препоръка за такива положителни дни е, че трябва да се грижите повече за качеството на храната, която ядете. В диетата ви трябва да доминират "живи" храни, в които да има минимум химическите добавки, мазнини, сол и захар. Спазвайки това просто правило, не рискувате да се събудите сутринта с подуване под очите, болки в корема и друг дискомфорт.
Днес можете да се поглезите с любимия си десерт, да отидете в ресторант, да организирате малък празник у дома. Добрата храна, особено ако се приготвя собственоръчно, ще ви донесе много удоволствие, а не вреда. Събиране с приятели, близки хора, роднини и семейство ще бъде много приятно. Можете да получите много положителни емоции от тях, а комуникацията ще подобри настроението ви.
Денят е свързан с кръвоносната система, затова е полезно да се правят процедури по изчистване на кръвта и да се ядат продукти, които я засилват - черен дроб, червени плодове и зеленчуци - боровинки, нар, цвекло, домати и др., да се пие сухо червено вино.
Храната трябва да е лека, за да не пострада черния дроб, затова не злоупотребявайте с мазните продукти. Разнообразни зеленчукови и плодови продукти, рибни блюда, зърнени храни, яйца, млечни продукти са много полезни сега.
Днешното предложение:
СВИНСКИ ЧЕРЕН ДРОБ ПО СЕЛСКИ В ГЮВЕЧЕ
Продукти: 500 гр. свински дроб, 3 глави лук, 5-6 скилидки чесън (по желание), 2 печени чушки, 100 мл. червено вино, 1-2 с.л доматено пюре, сол, черен пипер, чубрица, червен пипер, магданоз.
Дробът нарязан на парчета се залива с прясно мляко да се покрият и го оставяте за час и половина – два да се изкисне. След като извадите дроба го смесвате с нарязвате зеленчуци и подправки. Слагате гювечето в студена фурна на 180 градуса. За около час ястието е готово.
ПЛОДОВА ПЯНА
Продукти: 1/2 л плодов сок, 1 с.л. грис, 2-3 с.л. захар, 1 кофичка сметана, плодове за украса.
Приготвяне: Варете плодовия сок, гриса и захарта на умерен огън като бъркате непрекъснато. Свалете от огъня, прибавете половината сметана и продължете да разбивате, докато изстине и се получи пухкав крем. Разпределете в стъклени купички и гарнирайте с разбита сметана и плодове.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--vtornik--171219/
Коментари (0)
Добави коментар