Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 18.05.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 18.05.2021

Хранене по лунен календар – вторник – 18.05.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Отдавна е забелязано, че тялото ни реагира по различен начин на храната в различни дни от лунния цикъл. За да извлечете максимума от храната, направете диетата си според лунния календар. Храната на нарастващата луна трябва да бъде разнообразна и питателна. Не се допуска преяждане, тъй като всеки излишък може да доведе до наддаване на тегло.

8 лунен ден - ден на трансформацията и обновлението, ден на изчистването на душата и тялото. В този период може да се гладува, да се проведат изчистващи процедури, изчистване на стомаха и червата. Благоприятно е да се приготвят лечебни билкови отвари и настойки.

Благоприятен ден за отслабване и диети - всяко усилие ще бъде оправдано.  Добър ден за вегетарианска диета. Днес зеленчуците под всякаква форма се усвояват перфектно, както и зърнени култури, лека храна. Пълнозърнести сладкиши, зърнени храни, черен хляб са добре приети от организма.

По-добре е да се откажете от месото днес. За не-вегетарианци рибата и морските дарове са подходящи. Препоръчително е да се следи качеството на храната и срока на годност - съществува риск от хранително отравяне. Не се препоръчва консумацията на алкохол и цигари в каквото и да е количество.

Храната е също добре енергийно да се пречисти. Може да я приготвяте на огън или да гори запалена свещ близо до нея също е достатъчно.

 

Днешното предложение:

ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ С БОБ И ГЪБИ

Продукти: За 2 порции: 130 г боб, 4 бр. червени чушки (може и сухи), 2 средни моркова, 100 г манатарки, праз, 1-2 глави лук, джоджен, чубрица, червен пипер, 1 с.л. зехтин, сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне: Сварете боба (след накисване). След това го отцедете и го намачкайте с вилица. Запазете водата.

Докато бобът се вари, нарежете на ситно лука, праза, морковите и манатарките и ги задушете в малко мазнина. Добавете към задушените зеленчуци намачкания боб и подправките (джоджен, чубрица, сол и черен пипер).

Сложете чушките, ако са сухи, във вряла вода за около 2-3 минути. Извадете ги и ги отцедете.

Напълнете чушките с бобената смес. Подредете ги в тавичка, полейте ги с водата от боба и печете около 15 минути на 180 градуса.

 

Любопитно: Бобът съдържа повече протеини от пилешкото месо и повече витамин С от кайсии, праскови и сливи. Отварата от бобови шушулки се използва при профилактика и лечение на диабет.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети