Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 19.10.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 19.10.2021

Хранене по лунен календар – вторник – 19.10.2021 - Tribune.bg
Снимка:

На тринадесетия лунен ден (до 18:26ч) е допустимо малко пиршество. През този период, при липса на противопоказания, ще бъде дори полезно леко да натоварите тялото си. Може да опитате нови храни днес. Това е благоприятен ден за всякакви кулинарни експерименти, приготвяне на нови ястия и промяна на диетата. Гастрономическото разнообразие днес няма да навреди на хора, които нямат здравословни проблеми.

През вечерта ще бъде добре да организирате моно диета: основните ястия трябва да се приготвят от един продукт, например риба или месо. Всякакви продукти от морето се усвояват добре - водорасли, миди, калмари, скариди, морски риби. Препоръчително е да добавяте морска сол към ястията.

За вечеря се старайте да ядете по-малко мазнини. Позволени са леки десерти.

Също така е благоприятен ден за отслабване. Каши и пълнозърнести продукти се усвояват лесно. Черен и ръжен хляб, особено домашен хляб, ще бъдат полезни. Не се допуска преяждане, тъй като всеки излишък може да доведе до наддаване на тегло.

Днешното предложение:

СВИНСКИ ШНИЦЕЛ ПО ИТАЛИАНСКИ

Продукти: 200 г месо, 20 г мазнина, 10 г брашно, 10 г галета, 30 г кашкавал, 1 яйце, доматено пюре, червен пипер, черен пипер, сол.

Приготвяне: Начуканите на тънко шницели се посоляват със сол и черен пипер.

Панират се в брашно, яйце, смес от настърган кашкавал, галета и червен пипер. Пържат се в гореща мазнина.

Поднасят се с тестени гарнитури – кускус, спагети, юфка, залети с доматен сос. Отделно се добавя салата.

Храненето е свещен акт, от него зависи здравословното състояние на организма. Храненето не е само физически процес, но и духовен. Когато човек се научи да яде правилно и да си избира съответна храна, той е научил вече законите на физическия свят, които постепенно ще приложи и към своя вътрешен живот.“

Петър Дънов


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети