Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 20 септември 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 20 септември 2022

Хранене по лунен календар – вторник – 20 септември 2022 - Tribune.bg
Снимка:

Двайсет и четвъртият лунен ден е енергийно силен и активен ден, който изисква преобразования и обновление, затова се препоръчва храна, богата на белтъчини – млечни продукти, месо, риба, бобови храни.

Белтъчините ни карат да чувстваме засищане с по-малко количество храна, тъй като силно потискат т.нар. хормон на глада, който се изработва в стомаха и тънкото черво и въздейства върху мозъка, предизвиквайки усещането за глад.

Гладуването е строго забранено, но и не трябва да претоварвате стомаха си. Намалете течностите.

Желателно е да се пият билкови отвари, чай от лайка, зелен чай, но не повече от нормалното.

Можете да консумирате малко сухо вино и в умерени количества. Да не се превишава нормата.

КОТЛЕТ С КАШКАВАЛ

Продукти: 5 свински пържоли от ребрената част, 200 г кашкавал, 5 яйца, 2 к. ч. брашно, 1 ч. ч. галета, 1 ½ ч. ч. олио, черен пипер и сол на вкус.

Приготвяне: Пържолите се разцепват на две (по възможност с малък размер), начукват се с дървено чукче и в разреза им се поставя по 1 филийка от кашкавала.

Потапят се последователно в каша с гъстота на боза от размитото с вода брашно, черен пипер и сол, в галетата и в разбитите яйца и се изпържват в сгорещеното олио.

Поднасят се топли с пържени картофи, задушени моркови, зеле, грах, ориз и др. 

Полезни съвети от кухнята: Ако искате да напълнеете, ползвайте цветовете от синята гама. Синият цвят потиска активността, позволява калориите да се трупат и да се образува телесна маса. Създава оптимално емоционално обкръжение за напълняване. Обличайте сини дрехи, яжте сини храни, пийте заредена слънчева вода в синьо шише, визуализирайте и дишайте син цвят.

*Правата на текстовете от секция „Хороскоп“ са запазена собственост на сайта Tribune.bg. Копирането им в други сайтове е забранено. 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети