Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 20.04.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 20.04.2021

Хранене по лунен календар – вторник – 20.04.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденския пост продължава от 14 март до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

От 12:16ч на 20.04. до 13:22ч на 21.04. в 10 лунен ден може да си хапвате това, което организма и душата ви желаят. В това време е по-важна компанията, с която се храните, отколкото самата храна. Благоприятно е за семейни събирания.

Днес е неблагоприятен ден за диети. Категорично не се препоръчва недохранване или гладуване - това ще донесе голяма вреда на тялото.

Препоръчително е да се хапне малко месо. Подходящо е да се ядат макаронени изделия, всички видове сирена, пирожки с месо, царевица. От сладките продукти – кифлички, шоколад и мед.

Добре е да се консумират пресни или приготвени на пара зеленчуци, прясно изцедени сокове, билкови чайове. На масата обезателно трябва да присъства натурален зеленчуков сок. Подходящи са доматен и от моркови. Не трябва да пиете алкохол. Солената риба и маринованите гъби се усвояват слабо.

Хората с язвени проблеми в този период не трябва да употребяват продукти, които могат да провокират заболяването.

Днешното предложение:

ПИЛЕ С КАРТОФИ ПО ЕВРЕЙСКИ

Продукти: Пиле (мазно) - 1 бр., картофи - 15 бр., лук - 2 бр., чесън - 3-4 скилидки, смлян черен пипер, сол.

Приготвяне: Обелете картофите, нарежете на филийки и сложете на дъното на дебелостенна чиния. Оставете 3-4 картофа цели и ги отделете настрана.

Поставете порции пилешко върху картофите, след това нарязан лук и чесън, сол и черен пипер.

Нарежете отделените картофи на филийки и покрийте месото с тях, залейте със студена вода, така че да достигне горния слой на картофите и оставете да къкри на тих огън, докато омекнат.

 

Любопитно: Пилешкото месо е меко. Младите пилета обикновено се пържат, кокошките се варят или се използват за приготвяне на пилешки котлети. Бульоните от пилета и стари петли не са ароматни.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.