Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 20.04.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 20.04.2021

Хранене по лунен календар – вторник – 20.04.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденския пост продължава от 14 март до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

От 12:16ч на 20.04. до 13:22ч на 21.04. в 10 лунен ден може да си хапвате това, което организма и душата ви желаят. В това време е по-важна компанията, с която се храните, отколкото самата храна. Благоприятно е за семейни събирания.

Днес е неблагоприятен ден за диети. Категорично не се препоръчва недохранване или гладуване - това ще донесе голяма вреда на тялото.

Препоръчително е да се хапне малко месо. Подходящо е да се ядат макаронени изделия, всички видове сирена, пирожки с месо, царевица. От сладките продукти – кифлички, шоколад и мед.

Добре е да се консумират пресни или приготвени на пара зеленчуци, прясно изцедени сокове, билкови чайове. На масата обезателно трябва да присъства натурален зеленчуков сок. Подходящи са доматен и от моркови. Не трябва да пиете алкохол. Солената риба и маринованите гъби се усвояват слабо.

Хората с язвени проблеми в този период не трябва да употребяват продукти, които могат да провокират заболяването.

Днешното предложение:

ПИЛЕ С КАРТОФИ ПО ЕВРЕЙСКИ

Продукти: Пиле (мазно) - 1 бр., картофи - 15 бр., лук - 2 бр., чесън - 3-4 скилидки, смлян черен пипер, сол.

Приготвяне: Обелете картофите, нарежете на филийки и сложете на дъното на дебелостенна чиния. Оставете 3-4 картофа цели и ги отделете настрана.

Поставете порции пилешко върху картофите, след това нарязан лук и чесън, сол и черен пипер.

Нарежете отделените картофи на филийки и покрийте месото с тях, залейте със студена вода, така че да достигне горния слой на картофите и оставете да къкри на тих огън, докато омекнат.

 

Любопитно: Пилешкото месо е меко. Младите пилета обикновено се пържат, кокошките се варят или се използват за приготвяне на пилешки котлети. Бульоните от пилета и стари петли не са ароматни.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети