Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 20.07.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 20.07.2021

Хранене по лунен календар – вторник – 20.07.2021 - Tribune.bg
Снимка:

11 лунен ден до 17:37 часа е добре по възможност да се направи разтоварване (гладуване) или да се ядат моно продукти. Например яжте само плодове или само зеленчуци, но да не се смесват на едно ядене. Един вегетариански ден ще подобри значително състоянието ви, ще намали тежестта върху тялото, ще подобри функционирането на органите.

Ако не можете да си представите живота без месо, опитайте поне да приготвите ястията от него на пара или във фурната и с минимално количество мазнини и подправки.

В този ден някои провеждат Екадаша.

12 лунен ден (от 17:37 часа до 18:52 часа на 21 юли) също не е ден за отдаване на излишества. Луната оказва много негативно влияние върху всички процеси в тялото, които са далеч от естествения баланс. 

Отдайте предпочитание на леката и здравословна храна. Още по-добре ще ви се отрази, ако погладувате малко. Много е полезно да използвате сокове, особено гроздов сок (с изключение на ябълков). Както винаги зеленчуци и плодове (с изключение на ябълки). 

Ако пък не можете да гладувате цял ден, то поне намалете до минимум количеството на нездравословна и вредна храна. Необходимо е да се въздържате от груби храни, от меса, всякаква риба и яйца. Допустими са извара, заквасена сметана и кефир, както и продукти като авокадо и маслини. Ядките, семената, растителните масла се усвояват добре. 

Препоръчва се напълно да се избягват алкохолът и никотинът.

 

Днешното предложение:

ИЗВАРА С ПЛОДОВО ПЮРЕ

Продукти: 250 г извара, 500 г ябълки (кайсии, праскови), 2 к.ч. захар, 1 пакетче ванилия.

Приготвяне: Плодовете се обелват и се настъргват на ситно ренде или се смилат на ситно. Към плодовото пюре се прибавят захарта, изварата претрита през гевгир и ванилията.

Сместа се разбива с миксер или тел, докато се превърне в пухкав крем, който се разпределя в купички.

 

Любопитно: Александър Сергеевич Пушкин обичал простите селски ястия: зелева супа и зелена супа с варени яйца, каша, нарязани котлети с киселец и спанак, и др. Но според мемоарите на съвременниците му той се радвал най-много на печени картофи, които можел да яде в огромни количества. Приготвят се по традиционната рецепта: овалват се с кората в едра сол и се пекат във фурната, заровени дълбоко в пепелта. А за десерт поетът обичал да се угощава със сладко от бяло цариградско грозде.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети