Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 20.08.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 20.08.19

Хранене по лунен календар – вторник – 20.08.19 - Tribune.bg
Снимка:

Диетата на 20 лунен ден изисква отказ от тестени изделия и сладко. Въпреки това, в този ден можете спокойно да опитате нови и необичайни ястия от екзотичната кухня. При едно условие: те не трябва да бъдат от птиче/пилешко месо.

Лош ден за пиршество. Не се препоръчва да се преяжда, да се натоварва тялото с тежки продукти. В този ден преобладава светлината, която ни дава много енергия и жизненост. Ако сега се отдадете на лакомия, тогава рискувате напълно да неутрализирате целия им положителен ефект.

Не яжте повече, отколкото е необходимо за функционирането на тялото ви. Много е важно да се научите да правите разлика между чувство на глад и повишен апетит.  Когато преяждаме, запушваме енергийните канали на тялото, правим себе си неспособни да възприемаме фините енергии. Ние сами се лишаваме от редкия дар, който ни е даден от природата: да усетим нашите истински нужди и желания. В храните, включително.

Хората, които имат стомашни проблеми, е добре да изключат от менюто си бобови храни, круши и да ограничат приема на месо.

Добре е да включите в менюто си слънчогледови и тиквени семки.

Ако досега не сте правили очистителни процедури и не сте гладували, днес можете да го направите, ако решите.

Днешното предложение:

ЗАДУШЕНИ СВИНСКИ ПЪРЖОЛИ С ГЪБИ

Продукти: 4 пържоли, 1 двойна шепа нарязани на малки парчета гъби (пресни или стерилизирани), 2 с.л. брашно,1 ч.л. смлян черен пипер, ½ лимон, сол.

Приготвяне: Сваряваме пържолите в малко вода, изваждаме ги с решетъчната лъжица и ги нареждаме в тавичка. Върху тях разстиламе гъбите. От водата, в която сме варили пържолите, наливаме, колкото е необходимо да покрием месото. Запичаме в умерена фурна, докато гъбите омекнат. Тогава прибавяме брашното (предварително препечено на сух тиган и размито с 1 ½ к.ч. хладка вода). Слагаме черния пипер, посоляваме на вкус и продължаваме да печем в умерена фурна, докато сосът се сгъсти.

Пържолите се поднасят с част от соса и с парченце лимон.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети