Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 21 юни 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 21 юни 2022

Хранене по лунен календар – вторник – 21 юни 2022 - Tribune.bg
Снимка:

Чудесно време да се насладите на храната си и да забравите за почти всички ограничения! 22 лунен ден оказва много благоприятен ефект върху храносмилателните органи, подобрявайки тяхната функционалност и способността да се справят дори с най-трудната храна. Затова в менюто ви могат да присъстват любимите ви пържоли, спагети, пица, бургери, картофи, сандвичи, сладкиши, всякакви салати и десерти. Разбира се, трябва да сте наясно с ползите от тази храна и потенциалната й вреда. Но ако в обикновените дни се опитвате да се храните правилно и здравословно, днес можете да направите изключение и да си позволите всичко!

22 лунен ден е свързан с натрупване на енергия в организма, затова днес не трябва да се гладува и да се пости. Гладуването или очистителните практики в 22 лунен ден строго са забранени. Това може да даде точно обратният резултат.

Употребявайте разнообразна растителна храна. Добре е да се пият плодови сокове, да се консумират задушени зеленчуци и печени плодове. Добре се отразяват подправките от къри и куркума. Добре е да ядете ориз, тортили, пиле в сладко-кисел сос, кориандър. Можете също така безопасно да ядете сладкиши - днес това няма да ви навреди. Спокойно можете да си хапнете пай, торта, сладки кифлички, сладкиши и други подобни вкусотии. Единственото предупреждение е да употребявате продукти с по-малко добавени изкуствени съставки. За предпочитане са естествените подсладители – мед, плодове, фурми.

КАРТОФИ СЪС САРФАЛАДИ НА ФУРНА

Продукти: сарфалади (салам) 250 г, картофи 1 кг (10–12 бр.), краве масло 100 г (4 супени лъжици), кромид лук 1–2 глави, магданоз, черен пипер и сол на вкус

Приготвяне: Картофите се измиват и се сваряват, след което се обелват, нарязват се на филийки и се посоляват.

В намазан с масло съд се нареждат ред картофи, ред сарфалади, отново картофи, сарфалади и картофи. Отгоре се поставят парченца от маслото.

Поръсват се със смлян черен пипер и ситно нарязаните лук и магданоз, заливат се с 1 чаена чаша топла вода и се пекат на фурна около 1/2 час. Ястието се поднася топло. 

Любопитно: Индийското орехче има силно стимулиращо и тонизиращо действие върху организма, укрепва нервната система, то е добър афродизиак. В малко дози е добро успокоително средство, отпуска и предизвиква сън.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети