Хранене по лунен календар – вторник – 21.01.20
В 27-ия лунен ден, за разлика от предишни дни, скромното празненство не е забранено. Можете дори да организирате малко парти вкъщи или да отидете с малка компания в любимия си ресторант.
На този ден няма специални ограничения за това, което може да се яде, не се колебайте да се придържате към обичайната си диета.
Добре е да изключите от диетата си всякакви полуфабрикати, „химическа“ и мъртва храна, в която няма нищо полезно. Това включва например всички храни за бързо хранене, замразени кнедли, колбаси, чипс и сладкиши, сладолед, безалкохолни напитки и пакетирани сокове. Всичко останало може да се консумира в разумни дози.
Днешното предложение:
ЗАДУШЕНО ПИЛЕ С МАСЛИНИ
Продукти: 1 малко пиле (до 1 кг.), 120 г. сланина, 150 г. дребни гъби, 200 г. маслини, 4 домата, 4 картофа, ½ чаша коняк, сол
Приготвяне: Пилето се изчиства и се нарязва на парчета.
Ситно нарязаната сланина се запържва в тенджерата, докато се отдели мазнина.
Прибавят се почистените цели гъби, а ако са по-едри се нарязват на половинки, нарязаните обезкостени маслини, доматите и картофите, нарязани на филийки. Накрая се добавя и пилешкото месо.
Ястието се залива с коняка и малко топла вода и се задушава, докато месото омекне.
СОЛЕНКИ ПОЛУМЕСЕЦИ
Продукти: 1 ч.ч. разтопено масло, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.л. сода бикарбонат, 1 яйце, 300-400 г. брашно.
За плънката: 200 г. сирене, 1 яйце.
Приготвяне: От маслото, киселото мляко със содата, солта и брашното се замесва меко тесто. Разточва се и от него се изрязват кръгчета. Върху всяко кръгче се слага по малко от настърганото сирене, смесено с яйцето.
Кръгчетата се прегъват и краищата им се притискат добре.
Соленките се нареждат в намаслена и поръсена с брашно тава. Намазват се с разбито яйце и се пекат в умерена фурна.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--vtornik--210120/
Коментари (0)
Добави коментар