Хранене по лунен календар – вторник – 21.07.20
За предпочитане е да избягвате алкохол, месо и груба храна
Във 2 лунен ден много е важно да започнете лунния месец правилно, да се настроите към желаното настроение и ритъм за всички следващи дни от Лунния цикъл. Първичният импулс се спуска на равнището на физическото тяло и го пробужда.
В този лунен ден трябва да се избягва консумацията на неприродни продукти или полуготови фабрикати - торти, хот-дог, пици и т.н. Много е вредно да се преяжда или безразборно да се приема храна. Всичко това може да причини солни отлагания, артрит, болка в костите и подагра. Колкото по-проста и лека е храната, толкова по-добре! Също така е важно да не отивате в другата крайност - да не гладувате! Опитайте се да се придържате към разумната златна среда.
За предпочитане е да избягвате алкохол, месо и груба храна. Малки дози кафе може се консумира, но да не е силно.
Подходящи са ястия от зеленчуци и риба, леки десерти и плодови салати. Полезно е да се ядат ядки, сушени плодове, стафиди. Може да се ползват млечни продукти – сметана, извара, сирене.
Усещанията на тялото в този ден са като тест, който ни показва кое е полезно и кое е вредно за нас. Спомнете си кои продукти употребявате. Това, към което изпитате отвращение, не е вашата храна. Това което ви привлича, значи е полезно за вас. Същото правило важи и за хората. Вие можете да почувствате с кого е нужно да общувате и кого трябва да избягвате.
Всички диети, които започват сега, ще имат фантастичен ефект върху организма ви, тъй като съвпадат с естествените ритми. Но не забравяйте, че при избора на правилна диета е необходимо да се вземат предвид вашите нужди в настоящия период, не трябва да избирате тази или онази диета само защото е модерна сега или защото някой е постигнал определени резултати чрез нея. Всеки човек е уникален и всяка диета трябва да бъде приспособена към вашето тяло, към състоянието, в което се намирате в момента и към целите, които сте си поставили.
Днешното предложение:
ЯБЪЛКОВА САЛАТА
Продукти: 0,500 г ябълки, половин лимон, 2 ч.ч. изцедено кисело мляко, 3-4 с.л. пчелен мед, 1 с.л. счукани орехови ядки, 1-2 с.л. нарязани препечени бадемови ядки.
Приготвяне: Ябълките се обелват, почистват се от семената, нарязват се на кубчета, наръсват се с лимоновия сок и се разпределят на порции, които се наръсват със смлени орехови и бадемови ядки.
Киселото мляко се разбива с пчелния мед и в момента на поднасянето се изсипва върху ябълките.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--vtornik--210720/
Коментари (0)
Добави коментар