Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 22.02.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 22.02.2022

Хранене по лунен календар – вторник – 22.02.2022 - Tribune.bg
Снимка:

Това е чудесно време да се насладите на храната си и да забравите за почти всички ограничения! 22 лунен ден има много благоприятен ефект върху храносмилателните органи, подобрявайки тяхната функционалност и способността да се справят дори с най-трудната храна. Затова в менюто ви могат да присъстват любимите ви пържоли, спагети, пица, бургери, картофи, сандвичи, сладкиши, всякакви салати и десерти. Разбира се, трябва да сте наясно с ползите от тази храна и потенциалната й вреда. Но ако в обикновените дни се опитвате да се храните правилно и здравословно, днес можете да направите изключение и да си позволите всичко!

22 лунен ден е свързан с натрупване на енергия в организма, затова днес не трябва да се гладува и да се пости. Гладуването или очистителните практики в 22 лунен ден строго са забранени. Това може да даде точно обратният резултат.

Употребявайте разнообразна растителна храна. Добре е да се пият плодови сокове, да се консумират задушени зеленчуци и печени плодове. Добре се отразяват подправките от къри и куркума. Добре е да ядете ориз, тортили, пиле в сладко-кисел сос, кориандър. Можете също така безопасно да ядете сладкиши - днес това няма да ви навреди. Спокойно можете да си хапнете пай, торта, сладки кифлички, сладкиши и други подобни вкусотии. Единственото предупреждение е да употребявате продукти с по-малко добавени изкуствени съставки. За предпочитане са естествените подсладители – мед, плодове, фурми.

ТРАКИЙСКИ САРМИ

Продукти: 600 г мляно свинско месо, 1 пакет готови фини кори, 2 стръка праз лук (1 връзка пресен лук), 3 домата, 3 с. л. олио, червен пипер, черен пипер, чубрица, сол на вкус.

Приготвяне: Нарежете на дребно лука и го задушете в 2 с. л. от мазнината и 1 с. л. вода. Като омекне, прибавете смляното месо и задушете, докато се изпари течността.

Разбъркайте с нарязаните на кубчета домати, червен и черен пипер, чубрицата, сол и разпределете сместа върху нарязаните на 6 парчета тестени кори.

Навийте корите с плънката на рулца като сарми, наредете ги в намазана с малко олио тава и печете в умерена фурна.

След като ги изпечете, залейте ги със загрята до кипене вода, в която сте прибавили останалата мазнина и малко сол. При желание, може да добавите кубче сух бульон във водата.

Похлупете ястието с капак и го оставете на топло, докато сармите се задушат и поемат течността.

“Храната, която организмът не успява да усвои, изяжда този, който я е изял. Затова се храни умерено.” – Абу ал Фарадж 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети