Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 22.06.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 22.06.2021

Хранене по лунен календар – вторник – 22.06.2021 - Tribune.bg
Снимка:

12 лунен ден (до 18:39 часа) не е ден за отдаване на излишества. Луната оказва много негативно влияние върху всички процеси в тялото, които са далеч от естествения баланс. Например, ако преядете, вероятно ще страдате на следващия ден от тежест и дори са възможни болки в стомаха. 

Правилното хранене в 12 лунен ден включва семена, ядки, зеленчуци и плодове (с изключение на ябълки).  Но е по-добре да се въздържате от ядене на месо, риба, яйца и от пиене на алкохол. 

Отдайте предпочитание на леката и здравословна храна. Много добре ще ви се отрази малко гладуване (особено първата половина на деня).  Подходяща е соковата терапия. Много е полезно да използвате сокове, особено гроздов сок (с изключение на ябълков).

Но ако пък не можете да гладувате цял ден, то поне намалете до минимум количеството на нездравословна и вредна храна. Необходимо е да се въздържате от груби храни. Напълно премахнете алкохола и никотина. 

 

Днешното предложение:

КАША ОТ ГЪБИ

Продукти: 500 г пресни (или 250 г стерилизирани) гъби, 125 г краве масло, 2 кафени чаши брашно, черен пипер, сол.

Приготвяне: Гъбите се почистват и измиват, нарязват се на дребни парченца и се сваряват в подсолена вода.

Брашното се запържва до светлозлатисто в разтопеното масло и се разрежда на каша с отварата от гъбите при непрекъснато бъркане.

След кипване на кашата се прибавят сварените гъби и сол на вкус. Кашата се доварява, като от време на време се разбърква, поръсва се със смлян черен пипер и се поднася.

Ако кашата се приготвя със стерилизирани гъби, запърженото брашно се разрежда с течността от консервата и горещата вода.

По желание кашата може да се подправи с лимонов сок или счукан чесън. Освен това част от маслото може да се отдели за поливане на кашата при поднасянето й.

 

„Щастието зависи от спокойната закуска“ – Джон Гюнтер, сценарист


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети