Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 23.03.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 23.03.2021

Хранене по лунен календар – вторник – 23.03.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденският пост започна от 14 март и ще продължи до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

До 12:28 часа продължава 10 лунен ден и все още всичко е позволено да се яде, не трябва да се гладува, нито да се придържате към строга диета. Препоръчително е да се хапне малко месо.

Подходящо е да се ядат макаронени изделия, всички видове сирена, пирожки с месо, царевица. От сладките продукти могат да се ядат кифличка, шоколад и мед. На масата обезателно трябва да присъства натурален зеленчуков сок. Подходящи са доматен сок и сок от моркови.

От 12:28 часа започва 11 лунен ден до 13:33 часа на другия ден. Би било много добре да се направи през това време разтоварване (гладуване) или да се ядат моно продукти. Например, яжте само плодове или само зеленчуци, да не се смесват на едно ядене. Един вегетариански ден ще подобри значително състоянието ви, ще намали тежестта върху тялото, ще подобри функционирането на органите.

Ако не можете да си представите живота без месо, опитайте поне да приготвите ястията от него на пара или във фурната и с минимално количество мазнини и подправки.

 

Днешното предложение:

СЛАДКА БАНИЦА

Продукти: 1 пакет кори за баница.                                                            

За плънката – 3 яйца, 1 ч.ч. олио, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.ч. захар, ванилия, 1 ч.л. сода бикарбонат

За сиропа – 1 ч.ч. захар, 2 ч.ч. вода

Приготвяне: Разбъркват се добре продуктите за плънката.

Тавата се намазва с олио и се редят ред листи, ред плънка. Най-отгоре се слага от сместа. Пече се в умерена фурна до зачервяване.

Сварява се сиропът. Залива се студената баница с горещия сироп.    

          

Любопитно: Изследователи, които изучават творчеството и житейския път на Шекспир, установили, че смъртта на героите от творбите на писателя е настъпила в 74 сценария. Двама от тях били убити по много необичаен начин: чрез изпечен пай, сервиран на пиршество.                                                                                                                                                                                                       


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети