Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 23.06.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 23.06.20

Хранене по лунен календар – вторник – 23.06.20 - Tribune.bg
Снимка:

Храненето трябва да е балансирано

В 3 лунен ден е уязвима храносмилателната система, коремната кухина, кожата. Възможни са стомашни колики, стомашни болки. Започналите заболявания в този ден са опасни, протичат остро и изискват незабавни мерки. Крайно нежелателно е да се прави вътрешно изчистване, тъй като вместо очаквания положителен резултат, може да предизвикате проблеми. Старайте се да ядете често, но по-малко.

Днес може да се яде месо, риба. Луната съветва да се яде месо от „бързи“ животни - например агнешко, пилешко, а от „бавните“- говеждо, свинско е най-добре да се избягва.

Храненето трябва да е балансирано. Нужно е да се отдаде предпочитание на горещите ястия и подправки, които оказват  затоплящо действие, особено ако чувствате недостиг на енергия (куркума, черен пипер, бахар, индийско орехче, карамфил, кардамон, чесън, люта чушка, горчица, хрян, канела). Ако пък имате прекалено излишна енергия и напрежение, тогава по-меки подправки – кориандър, канела, копър.

Желателно е да се пие горещ чай, мляко, затоплени с подправки или даже може чаша затоплено червено вино. От останалия алкохол е добре да се откажете, тъй като днес подсилва негативното влияние на хаотичните астрални енергии.

 

Днешното предложение:

Продукти: Пилешки бутчета - 6-7 броя (900 грама), 3-4 глави лук, светла бира - 500 милилитра, черен пипер, сол на вкус.       

Приготвяне: Пилешките бутчета (можете да използвате други части от пилето) се измиват, изсушават, излишното се отстранява. Парчетата пилешко месо сложете в купа, сол, черен пипер и разбъркайте.  Лукът се нарязва на тънки четвърт пръстени.

Сложете растителното масло в тигана, загрейте го. Разстиламе парчетата месо и ги запържваме от двете страни: до светло златисто. След това заливаме пилето с част от светлото пиво, намалете котлона, сложете капак и оставете да къкри около 20 минути, докато цялата течност се изпари.

Добавете лука и продължете да готвите, докато омекне. Налейте още бира и оставете да къкри под капака, докато цялата течност се изпари. След като течността се изпари, месото е готово!

Може да се сервира с всякаква гарнитура: картофи, макаронени изделия, ориз, елда.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети