Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 23.11.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 23.11.2021

Хранене по лунен календар – вторник – 23.11.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В храната в 19 лунен ден, както и всеки друг ден, е необходимо да се спазва мярка. Здравословните храни приготвени у дома, ще ви бъдат от полза. Старайте се да приготвяте храната си с ниско съдържание на мазнини и канцерогени. 

Намаляващата Луна е период на пречистване и обновяване на тялото. Сега всички ненужни вещества се отстраняват и храната се усвоява много бързо.  Въпреки че денят се счита за благоприятен за хапване, в същото време лунните енергии оказват силно влияние върху вътрешните ни органи.  Здравия човек може да не почувства нищо, но ако имате някакви хронични заболявания, тогава с неправилна и небалансирана диета те могат да се влошат и да ви причинят в най-добрия случай голям дискомфорт. Също така да бъдат внимателните хората, страдащи от диабет.

Добре е да се ядат всякакви кръгли зеленчуци, както и всички видове зеле и нар, можете да пиете сок от нар и да се откажете от продълговатите (моркови, краставици). Откажете се от екзотичните плодове и даже соковете им. Пийте билкови отвари и чайове. Основният продукт за деня са картофите. Могат да се ядат под всякаква форма. Може ако желаете да консумирате месо, риба и гъби, но щателно проверявайте качеството им.

На този ден се препоръчва да се ограничи максимално количеството сол и черен пипер в храната. Също така избягвайте да се яде пушено месо, бекон, осолена риба, топено сирене. 

За радост на всички, които обичат сладкото, днес можете да приемете въглехидрати. Поглезете се с любимите си десерти, но в разумни количества.

Днешното предложение:

ПИЛЕ С ДОМАТИ

Продукти: 1 пиле, 500 г домати, 1 глава кромид лук, 5-6 скилидки чесън, 1 с. л. брашно, 60 мл олио, 5 чаши вода, 150 мл вино, магданоз, червен пипер, щипка захар, сол на вкус.

Приготвяне: Пилето се сварява в студена подсолена вода. Обезкостява се и се прави на порции, които се подреждат в тенджера заедно с обелените и нарязани домати.

В сгорещеното олио се пържи ситно нарязания лук, поръсва се брашно и червен пипер, разрежда се малко с пилешкия бульон и се изсипва в тенджерата.

Прибавя се щипка захар и сол на вкус и се доварява. Преди да е напълно готово яденето, се прибавят виното и чесънът. Накрая се поръсва с дребно нарязан магданоз.

Полезни съвети: Важно е да започнете утрото със страхотно настроение и вкусна храна. Въпреки това, трябва да се помни, че някои храни не могат да бъдат изядени на празен стомах. Ако обичате да ядете сандвич с пушена наденица за закуска, отървете се от този лош навик. Голямо количество сол и консерванти в такава закуска дразнят стените на червата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати