Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 24.03.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 24.03.20

Хранене по лунен календар – вторник – 24.03.20 - Tribune.bg
Снимка:

Не натоварвайте тялото си с излишна храна, опитайте се да прекарате деня чрез разтоварване

За тези, които спазват постите - Великденският пост започна от 2 март и продължава до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.

За тези, които не спазват пости - Хранене по лунен календар

Днес е новолуние. В дните на новолунието в тялото има спад на жизнеността, имунитетът е отслабен, хроничните заболявания могат да се влошат или могат да се проявят симптоми, които преди това са останали незабелязани.

Не натоварвайте тялото си с излишна храна, опитайте се да прекарате деня чрез разтоварване. Сега завършват мощни процеси на прочистване, възникнали в организма през последните няколко дни. Следователно, в никакъв случай не е подходящо да се намесвате в това. 

Помогнете на тялото си, защото сега то е най-готово за пречистване. Но излишната храна може да забави или да прекъсне този важен процес. Затова гладуването през този период е много полезно за здравето, лесно се понася, предотвратява много заболявания и допринася за загуба на тегло.

Денят на разтоварване (например на ябълки или кефир) може да послужи като добра алтернатива на постите. Много е важно в този ден да се пият много течности - отвари от билки, чиста вода, прясно изцедени сокове. По този начин ще ускорите елиминирането на токсините от тялото. Такава течна диета ускорява и подобрява метаболизма и спомага за поддържане на теглото. Новолунието има строго табу върху захарта и солта (така че бъдете внимателни с магазинните сокове, които може да съдържат и двете).

Ако не успеете да гладувате, то поне елиминирайте тежките, канцерогенни храни от диетата си. Силно се препоръчва да се въздържате от месни, мазни, пържени храни и сладкиши. Ще бъде много трудно да се усвоят от тялото! Забранено е преяждането. Яжте само здравословни храни и в много умерени дози. 

ЛУННА ДИЕТА

Лунната диета е за детоксикация на организма. Тя се провежда при новолуние, пълнолуние и при смяна на фазите на Луната. Това е една от малкото диети с доказано траен ефект. Помага да се премахнат вредните токсини от тялото.

От момента на новолуние, в продължение на 24 часа трябва да се гладува и да не се употребява никаква храна. Само течности, кафе и чай може, но без захар. Натуралните сокове съдържат много захар, така че ги избягвайте. Не трябва да се консумира мляко, също и алкохол. Тази диета пречиства организма от токсините и задържаните течности.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати