Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 24.08.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 24.08.2021

Хранене по лунен календар – вторник – 24.08.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Храненето в 16 лунен ден трябва да е също умерено. Не се допуска преяждане, тъй като всяко излишество се превръща в наднормено тегло. Благоприятно време за отслабване и диети - всичките ви усилия ще ви се отплатят. 

Ако не можете да гладувате, храната трябва да бъде разнообразна и питателна. Препоръчително е да ядете ястието веднага след готвене.  Не яжте месо (особено от домашни птици), гъби и бобови култури. Трябва да се избягват продукти, които имат фалическа символика – моркови, краставици, салами.

Зеленчуците, плодове, зърнените храни, киселото мляко и въобще млечните продукти, леките супи се усвояват най-добре. През тази нощ кръвта се обновява, така че всякакви ястия с добавка на куркума ще бъдат много полезни. Полезно е да се яде пълнозърнест хляб, ябълки и круши, мед.

В този ден не трябва да се говори на висок тон, особено по време на ядене. Благоприятно е да се приема храна в семеен кръг или приятелска среда. Храната трябва да се приема в спокойна обстановка със спокойни мисли. Полезно е да се пие малко червено сухо вино.

 

Днешното предложение:

ПУДИНГ ОТ КАРФИОЛ И СИРЕНЕ

Продукти: 700 г почистен карфиол, 4 яйца, 2 белтъка, 60 г масло, 100 г твърдо сирене, 50 г галета, сол, масло за намазване и галета за поръсване на формата.

Приготвяне: Поставяме карфиола във вряща подсолена вода, сваряваме почти до омекване, изваждаме и нарязваме на ситно.

Смесваме маслото със сол, постепенно прибавяме жълтъците, след това карфиола, настърганото сирене, пресятата галета и накрая разбитите на твърд сняг белтъци.

Поставяме сместа в намазана с масло и поръсена с галета форма и печем на слаба фурна.

Поднасяме с варени картофи или картофено пюре и зеленчукова салата.

По същия начин може да се подготви пудинг с други зеленчуци, например зеле.

 

Любопитно – Източници разказват, че фараонът на Древен Египет Тутанкамон обичал да му поднасят следната напитка – смесват се сурови яйца с гроздов сок и течен мед. След това получената консистенция се залива с вино, разбърква се и се добавя нар.                                


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети