Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 24.09.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 24.09.19

Хранене по лунен календар – вторник – 24.09.19 - Tribune.bg
Снимка:

В 25–ия лунен ден всяка груба храна трябва да се избягва

Принципно денят е благоприятен за гладуване. Може да го посветите на растителна храна - плодове и зеленчуци. Това ще премахне токсините от тялото, ще укрепи храносмилателната система. Добре е да се ядат само плодове и зеленчуци, но сокове не се препоръчват в този ден.

Млякото може да бъде включено в менюто, но в малко количество, извара също.

Днес е много полезно да се пие възможно най-много вода. Колкото повече пиете вода, толкова по-добре. Водата ще помогне на тялото ви да се отърве от токсините по естествен начин и без неприятни последствия.

Днес е подходящо да се прави йогийската прочистваща техника шанк-пракшалана.

Днешното предложение:

КАРТОФЕНО ПЮРЕ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ

Продукти: 500 г картофи, 500 г зелен фасул, 60 г масло, ½ ч.ч прясно мляко, 2 яйца, 1 с.л. доматено пюре, магданоз, черен пипер и сол.

Приготвяне: След като се почисти зеленият фасул се нарязва на парченца и се сварява в подсолена вода до омекване. Може да се използва и консервиран зелен фасул, който не се вари.

Картофите се обелват и се сваряват в малко подсолена вода, отцеждат се и се смачкват на пюре. Заливат се с топлото мляко, поръсват се със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Пюрето се разбърква добре и половината от него се разстила в намазана с олио тавичка. Отгоре са слага зеленият фасул и се покрива с останалото количество картофено пюре.

Залива се отгоре с доматено пюре, предварително размито в малко вода и с разтопено масло. Пече се в умерена фурна, докато се зачерви. Накрая се залива с разбитите яйца и се поръсва със сол и черен пипер. Допича се. Може да се поднесе с кисело мляко.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети