Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 24.11.2020

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 24.11.2020

Хранене по лунен календар – вторник – 24.11.2020 - Tribune.bg
Снимка:

До 14:35 ч продължава 10 лунен ден и все още всичко е позволено, не трябва да се гладува, нито да се придържате към строга диета. Препоръчително е да се хапне малко месо.

Подходящо е да се ядат макаронени изделия, всички видове сирена, пирожки с месо, царевица. От сладките продукти – кифличка, шоколад и мед.

На масата обезателно трябва да присъства натурален зеленчуков сок. Подходящи са доматен сок и от моркови. 

От 14:35 ч започва 11 лунен ден. Би било много добре да се направи ден за гладуване или да се ядат моно продукти. Например, яжте само плодове и зеленчуци, но да не се смесват на едно ядене. Един вегетариански ден ще подобри значително състоянието ви, ще намали тежестта върху тялото, ще подобри функционирането на органите.

Ако не можете да си представите живота без месо, опитайте поне да приготвите ястията от него на пара или във фурната и с минимално количество мазнини и подправки.

 

Днешното предложение за обяд:

ВИНЕН КЕБАП ОТ РИБА

Продукти: 1 кг морска риба (желателно е да няма много кости), 2 глави лук, 1 с. л . доматено пюре, 1/2 чаша олио, 1 с. л . брашно, 1 чаша бяло вино, 1 ч. л. червен пипер, дафинов лист, черен пипер на зърна, сол.

Приготвяне: Рибата се изчиства и се нарязва на малки парченца, запържва се в част от мазнината и се изважда.

Лукът нарязан на дребно се задушава в останалата мазнина. Прибавят се доматеното пюре, брашното, червеният пипер и солта, разрежда се с половината от виното и се долива около 1 чаена чаша топла вода.

В кипналия сос се пускат парченцата риба, черният пипер, дафиновият лист и се налива останалото вино.

Ястието се задушава на тих огън до омекване на рибата. Може да се поднесе със сварен ориз или гарнитура от варени картофи.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети