Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 25 октомври 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 25 октомври 2022

Хранене по лунен календар – вторник – 25 октомври 2022 - Tribune.bg
Снимка:

В деня на новолунието се извършват мощни процеси на прочистване, възникнали в организма през последните няколко дни. Следователно, в никакъв случай не е подходящо да се намесвате в това.

Забранено е преяждането. Не натоварвайте тялото си с излишна храна, опитайте се да прекарате деня чрез разтоварване. Идеално е за гладуване и за провеждане на лунната диета. 

Ако не успеете да гладувате, то поне елиминирайте тежките, канцерогенни храни от диетата си. Силно се препоръчва да се въздържате от месни, мазни, сладки, пържени храни и сладкиши. Ще бъде много трудно да се усвоят от тялото! 

Яжте само здравословни храни и в много умерени дози. Опитайте се да разчитате само на чувствата си, слушайте тялото си. То най-добре ще почувства от какво има нужда в този ден.

 

ЛУННА ДИЕТА

В 13:50 часа има новолуние и частично слънчево затъмнение, желаещите могат да приложат лунната диета. Лунна диета е за детоксикация на организма. В продължение на 24 часа трябва да се гладува и да не се употребява никаква храна. Позволени са само течности, кафе и чай може, но без захар.

Натуралните сокове съдържат много захар, така че ги избягвайте. Не трябва да се консумира мляко, също и алкохол. Тази диета пречиства организма от токсините и задържаните течности. По време на 24-часовия „пост“ може да загубите от 1 до 3 кг.

Лунната диета се прилага само по новолуние и пълнолуние или при смяната на четирите фази на Луната. Ефектът се получава при редовно практикуване на тази диета.

Ако прилагате в новолуние лунната диета, по време на растящата Луна, яжте по-малко храна и внимавайте с калориите. При намаляваща Луна може да се отпуснете малко повече.

 

Полезни съвети за дълголетие:

Редовният прием на чай с мед и канела отлага настъпването на старостта.

1 лъжица канела, запарена в 3 чаши вода и охладена + 4 лъжици пчелен мед. Пийте по 1/4 чаша 3-4 пъти на ден. Поддържа кожата свежа и мека и забавя стареенето.


Правата на текстовете от секция „Хороскоп“ са запазена собственост на сайта Tribune.bg. Копирането им в други сайтове е забранено.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати