Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 25.01.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 25.01.2022

Хранене по лунен календар – вторник – 25.01.2022 - Tribune.bg
Снимка:

В двадесет и трети лунен ден се препоръчва да се намали яденето, така че е препоръчително да се изостави месото, но можете да ядете млечни продукти. Не се препоръчва преяждане, в противен случай може да се очакват проблеми със стомашно-чревния тракт.

Допустимо е да се опече чийзкейк с извара и ядки, да се приготвят десерти с извара, да се подправят салати със заквасена сметана. Изварата и сирената са особено полезни. 

Препоръчително е да се откажете от кафето и чая днес, по-добре е да замените всички напитки с мляко. Не трябва да се пие алкохол, да се пушат цигари. За хората, склонни към наднормено тегло, е по-добре да изключат тестените изделия.

Ако вашият начин на живот позволява, организирайте си един ден на разтоварване. Би било идеално да се гладува един ден. По това време тялото ни е изчерпано, липсва жизненост, за да се бори с външни неблагоприятни фактори и да го товарим с тежка храна. Но ако целта ви е отслабване, денят е неутрален ден за това. Усилията ви в тази област няма да бъдат напразни, но не бива да очаквате поразителни резултати. 

СЪРДИТИ КАРТОФИ

Продукти: 8-10 бр. картофи, 1 пакет гъбена крем-супа на прах за 1 порция, 4-5 с.л. олио, 150 г настърган кашкавал, черен пипер (по желание)

Приготвяне: Картофите се обелват и нарязват на шайби. Поставят се в намазнена тава, поливат се с олиото и с 150 мл вода. Слагат се в загрята фурна на 250 градуса без нищо друго.

Когато станат готови се заливат с разтворената в 300 мл гъбена супа (тя е доста солена), поръсват се с настърганият кашкавал и черния пипер и се запичат отново до златисто.

По желание всяка порция може да се поръси с магданоз или копър.

„Процесът на ядене представлява свещен акт, към който трябва да се пристъпва с нужната сериозност. Бог никога не помага на хора, които не знаят как да ядат, как да дишат, как да мислят. Яденето е една сила, която доближава до Бога. Ако хората искат да се спасят, да започнат от храната. Човек, по никой начин не може да се преобрази, ако той не изменя храната си. Храната определя характера.“ 

Учителят Петър Дънов


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети