Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 25.05.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 25.05.2021

Хранене по лунен календар – вторник – 25.05.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Ако с приближаването на пълнолунието чувствате тежест, вътрешен дискомфорт, възниква усещане за затлачване на организма, то напълно преминете на вегетарианска храна или гладуване.

Например, добре е да организирате „ябълков ден“ или ден, в който ще пиете само пресни сокове. Дори и да не успеете да гладувате, опитайте се да използвате възможно най-малко различни храни в диетата си. Сега е твърде активна астралната енергия, което означава, че бързо идва, но и бързо си отива, затова трябва да се поддържа жизненият тонус.

Основното нещо в храненето сега е прясно приготвена храна. Противопоказано е да се ядат храни от заведения за бързо хранене, да се приготвя храна от полуфабрикати, с много подправки. 

Забранено е яденето на много мазни храни и силно се препоръчва да се намали количеството сладко. Да се избягват храни с горчив вкус. Може да се поглезите с деликатесни неща от разбити белтъци и сметана.

Продуктите на деня са бадемите, ябълки и круши.

ТИКВИЧКИ, ПЪЛНЕНИ С ОРИЗ   

Продукти: 2-3 средно големи тиквички, 1 глава лук (може и пресен), 1/2 ч. ч олио, 100 г стафиди, 200 г ориз, 3-4 домата,1 лимон, копър, черен пипер, сол.

Приготвяне: Нарежете тиквичката на колелца по дължина, около 3-4 см.
Отрежете и няколко тънки филийки за капачета. Издълбайте ги, без да стигате до дъното, за да се получи нещо като купичка. Посоляват се отвън и отвътре.

Ситно нарязаният лук запържете в сгорещено олио, добавете доматите, обелени и нарязани на кубчета, също и стафидите. След като се задуши сместа, се прибавя оризът. Залива се с 2 чаени чаши вода и се оставя на тих огън да набъбне. После се добавя солта, черен пипер и копъра.

Издълбаните тиквички се напълват с оризовата смес и се нареждат в плитка тенджера. Заливат се със сока от лимона, малко олио и с малко гореща вода. Варят се покрити с капак, докато остане почти на мазнина.

Поднасят се с разбито кисело мляко. 

ІІ вариант – Може да ги наредите в тавичка и да покриете с капачетата „купичките”, малко вода и да запечете около половин час.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп