Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 26.05.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 26.05.20

Хранене по лунен календар – вторник – 26.05.20 - Tribune.bg
Снимка:

5 лунен ден е единственият ден, в който храната се усвоява без остатък и напълно се преобразува в тъканите. Лунният календар съветва да се откажете да гладувате, но и да се преяжда не бива.  Факт е, че в началото на растящата Луна хората се нуждаят от сила и енергия за големи постижения! 

Днес са полезни млечните продукти (мляко, сирене и извара). Те се явяват свещените продукти на деня. Особено полезно е сега да се пият билкови чайове.

Необходимо е да се яде „жива храна” – необработена, свежа - плодове, зеленчуци, мед. Допустима е риба. Нежелателно е да се употребява друго месо, както и семена, орехи, ядки, гъби, кисело зеле.

Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може да опитате. Ако изпитвате гадене и повръщане  днес, означава, че неправилно използвате енергиите на лунния ден.

В петия лунен ден се вслушайте в желанията на тялото по отношение на храната. Ако ви се прииска например морски водорасли или морски дарове, може да нямате достатъчно йод, ако са млечни продукти, тогава ви липсва калций. 

 

Днешното предложение:

МУСАКА ОТ СПАНАК С КАРТОФИ

Продукти: 0,500 г спанак, 0,500 г картофи, 1 глава лук, 3 с.л. олио, 2 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, магданоз, черен пипер, сол.    

Приготвяне: Измиваме спанака. Попарва се с вряла вода и го нарязваме на тесни ивички.

Задушава се в олиото нарязан лук, прибавя се отцедения спанак и също се задушава.

Картофите се сваряват предварително, обелват се и се нарязват на кубчета. Прибавят се към лука и спанака. Слага се солта, черния пипер и магданоза. Разбърква се с дървена лъжица и се изсипва в тавичка.

Пече се в умерена фурна, докато ястието се зачерви. Тогава се слага заливката от разбитите яйца и киселото мляко. Допича се.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати