Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 27.08.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 27.08.19

Хранене по лунен календар – вторник – 27.08.19 - Tribune.bg
Снимка:

В 27-ия лунен ден, за разлика от предишни дни, скромното празненство не е забранено. Можете дори да организирате малко парти вкъщи или да отидете с малка компания в любимия си ресторант.

На този ден няма специални ограничения за това, което може да се яде, не се колебайте да се придържате към обичайната си диета. Важно е само да запомните основните правила за здравословно хранене и да ги следвате.

В този ден е добре да изключите от диетата си всякакви полуфабрикати, „химическа“ и мъртва храна, в която няма нищо полезно. Това включва например всички храни за бързо хранене, замразени кнедли, колбаси, чипс и сладкиши, сладолед, безалкохолни напитки и пакетирани сокове. Всичко останало може да се консумира в разумни дози.

Днешното предложение:

ТЕЛЕШКО ЗАДУШЕНО С КАРТОФИ

Продукти: 600-700 г обезкостено телешко месо, 3 с.л. краве масло (или олио), 1 глава лук, 1 морков, ½ глава целина, 3-4 червени домата (пресни или от консерва), 1 ч.л. червен пипер, ½ кг картофи,1 ч.л. смлян черен пипер, магданоз и сол.

Приготвяне: Месото се нарязва на хапки и се вари във вода, която трябва да го покрива. Когато водата се изпари, а месото побелее, слагаме кравето масло (олиото) и ситно нарязания лук. Посоляваме и пържим, като бъркаме с дървена лъжица, докато парчетата месо равномерно се зачервят.  Прибавяме  моркова и целината нарязани на кубчета и червените домати (обелени или настъргани на едро ренде). Добавяме червения пипер и веднага наливаме топла вода, която трябва да покрие продуктите. На слаб огън под похлупак задушаваме, докато месото омекне. След това слагаме картофите, нарязани на резенчета. Продължаваме да задушаваме под похлупак, докато картофите омекнат. Накрая слагаме черния пипер и нарязания магданоз.

 

КАДАИФ С ОРЕХОВИ ЯДКИ

Продукти: 300 г кадаиф, 50 г краве масло, 2 к.ч. счукани орехови ядки.

За сиропа: 500 г захар, 4 чаши вода, 1 ванилия, 1/2ч.л. лимонтозу

Приготвяне: Половината от кадаифа се разстила на равномерен пласт в тавичка и се поръсва с орехови ядки. Върху ядките се поставя втората половина от кадаифа и се напръсква с разтопеното масло. Пече се на умерена фурна, докато добие златист цвят. Оставя се да изстине и се залива с горещия сироп, приготвен от захарта, водата, ванилията и лимонтозуто.

Поднася се напълно изстинал. По желание може да се гарнира със сметана.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети