Хранене по лунен календар – вторник – 28.04.20
Правилното хранене сега е плодове и зеленчуци
В 7 лунен ден не трябва много да се разговаря. Храната трябва да се приема в мълчание. Не трябва да се натоварвате с излишни грижи, затова е хубаво днес да не готвите, а да се яде храна приготвена от предния ден.
Бъдете внимателни към съдовете, тъй като в този лунен ден е неблагоприятно да се удрят или счупят. Стъклени и порцеланови чинии и чаши най-добре не ползвайте.
Полезно е да ядете или да глътнете цяла скилидка чесън.
Денят е неутрален за пируване. Разбира се, можете да се почерпите с различни деликатеси, но с по-големи ползи за здравето през този период е да гладувате.
Нужно е да бъдете внимателни към тялото си, към истинските си желания и усещания. Преяждайки в този ден, е малко вероятно да успеете ясно да чуете вътрешния си глас.
Препоръчително е здравословните храни да съставляват, ако не 100%, то повечето от тях. Правилното хранене сега е плодове и зеленчуци. Ако гладуването е изключително трудно за вас, не се измъчвайте, просто се хранете разумно.
Добре е да се изключи от диетата пилешко месо и яйца, както и продукти с тяхното използване. Може да се ядат морски продукти – миди, калмари, скариди, раци.
Допуска се и вино, но малко! Иначе алкохолът още трябва да се избягва както и предния ден. Полезни са сгряващите напитки като топли отвари, зелен чай, топло мляко.
Днешното предложение:
ВИНЕНИ КРУШИ СЪС СИРЕНЕ
Продукти: 2 круши, сок от половин лимон, 125 грама твърдо сирене, 50 грама орехи, 125 грама меко крема сирене, 1 супена лъжица коняк, десертно вино, краве масло, зеленина (магданоз, мента), кимион, червен пипер
Приготвяне: Нарежете крушите на половинки, отстранете сърцевината, залейте приготвените половинки с лимоновия сок. Налейте вино и оставете да престоят под капак за 10 минути.
Междувременно настъргваме твърдото сирене, добавяме към него мекото сирене, разбъркваме.
Добавете нарязаните(или смлени) орехови ядки, семената от кимион, червен пипер и изсипете коняк. Смесва се всичко и „пълните“ крушите.
Печете крушите на 220 градуса за около 15 минути. Гарнирайте с листенце зеленина. Сервирайте ястието горещо.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--vtornik--280420/
Коментари (0)
Добави коментар