Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 28.04.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 28.04.20

Хранене по лунен календар – вторник – 28.04.20 - Tribune.bg
Снимка:

Правилното хранене сега е плодове и зеленчуци

В 7 лунен ден не трябва много да се разговаря. Храната трябва да се приема в мълчание. Не трябва да се натоварвате с излишни грижи, затова е хубаво днес да не готвите, а да се яде храна приготвена от предния ден.

Бъдете внимателни към съдовете, тъй като в този лунен ден е неблагоприятно да се удрят или счупят. Стъклени и порцеланови чинии и чаши най-добре не ползвайте.

Полезно е да ядете или да глътнете цяла скилидка чесън.

Денят е неутрален за пируване. Разбира се, можете да се почерпите с различни деликатеси, но с по-големи ползи за здравето през този период е да гладувате.

Нужно е да бъдете внимателни към тялото си, към истинските си желания и усещания. Преяждайки в този ден, е малко вероятно да успеете ясно да чуете вътрешния си глас.

Препоръчително е здравословните храни да съставляват, ако не 100%, то повечето от тях. Правилното хранене сега е плодове и зеленчуци. Ако гладуването е изключително трудно за вас, не се измъчвайте, просто се хранете разумно. 

Добре е да се изключи от диетата пилешко месо и яйца, както и продукти с тяхното използване. Може да се ядат морски продукти – миди, калмари, скариди, раци.

Допуска се и вино, но малко! Иначе алкохолът още трябва да се избягва както и предния ден. Полезни са сгряващите напитки като топли отвари, зелен чай, топло мляко.

Днешното предложение:

ВИНЕНИ КРУШИ СЪС СИРЕНЕ

Продукти: 2 круши, сок от половин лимон, 125 грама твърдо сирене, 50 грама орехи, 125 грама меко крема сирене, 1 супена лъжица коняк, десертно вино, краве масло, зеленина (магданоз, мента), кимион, червен пипер

Приготвяне: Нарежете крушите на половинки, отстранете сърцевината, залейте приготвените половинки с лимоновия сок. Налейте вино и оставете да престоят под капак за 10 минути. 

Междувременно настъргваме твърдото сирене, добавяме към него мекото сирене, разбъркваме. 

Добавете нарязаните(или смлени) орехови ядки, семената от кимион, червен пипер и изсипете коняк. Смесва се всичко и „пълните“ крушите. 

Печете крушите на 220 градуса за около 15 минути. Гарнирайте с листенце зеленина. Сервирайте ястието горещо.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети