Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 28.09.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 28.09.2021

Хранене по лунен календар – вторник – 28.09.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Това е чудесно време да се насладите на храната си и да забравите за почти всички ограничения! 22 лунен ден има много благоприятен ефект върху храносмилателните органи, подобрявайки тяхната функционалност и способността да се справят дори с най-трудната храна. Затова в менюто ви могат да присъстват любимите ви пържоли, спагети, пица, бургери, картофи, сандвичи, сладкиши, всякакви салати и десерти. Разбира се, трябва да сте наясно с ползите от тази храна и потенциалната ѝ вреда. Но ако в обикновените дни се опитвате да се храните правилно и здравословно, днес можете да направите изключение и да си позволите всичко!

22 лунен ден е свързан с натрупване на енергия в организма, затова днес не трябва да се гладува и да се пости. Гладуването или очистителните практики в 22 лунен ден строго са забранени. Това може да даде точно обратният резултат.

Употребявайте разнообразна растителна храна. Добре е да се пият плодови сокове, да се консумират задушени зеленчуци и печени плодове. Добре се отразяват подправките от къри и куркума. Добре е да ядете ориз, тортили, пиле в сладко-кисел сос, кориандър. Можете също така безопасно да ядете сладкиши - сега това няма да ви навреди. Днес спокойно можете да си хапнете пай, торта, сладки кифлички, сладкиши и други подобни вкусотии. Единственото предупреждение е да употребявате продукти с по-малко добавени изкуствени съставки. За предпочитане са естествените подсладители – мед, плодове, фурми.

 

Днешното предложение:

ПИЛЕ НА ФУРНА ПО ФРЕНСКА РЕЦЕПТА

Продукти: 1 голямо пиле, 500 г картофи, 1 к.ч. мазнина, 1 к.ч. разтопено краве масло, 150 г пушени гърди, 250 г арпаджик, 3 моркова, 2 главички чесън, магданоз, мащерка и сол на вкус.

Приготвяне: Почистеното и измито пиле се намазва със смес от предварително счукания чесън, ½ от маслото и сол, след което краката му се вкарват в коремната кухина, а крилата се кръстосват на гърба.

Пушените гърди се нарязват на малки кубчета, бланшират се във вряща вода, изваждат се и се запържват в сухо тиганче.

В дълбока тавичка или в тенджера се сгорещява 1 с.л. от мазнината и се запържва от всички страни пилето до златисто оцветяване. След това се прибавят последователно пушените гърди, морковите и картофите, нарязани на кубчета и целите лукчета (почистени от люспите), задушени поотделно в останалата мазнина, подправките и 1 ч.ч. вода.

Ястието се задушава във фурната около 20 минути, като пилето се обръща често, а останалите продукти се размесват чрез разклащане на тавичката. При поднасянето пилето се нарязва на порции, гарнира се с продуктите, с които е задушено и се полива със соса от тавичката.

 

Полезни съвети: Диетолозите казват: ако искате да отслабнете и да поддържате форма, яжте бяло месо. То е отличен източник на протеини, съдържа мастноразтворими витамини, минерали, аминокиселини.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети